Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Lunchsamtal: Hållbar ensemblesång med KRITA

I dagens lunchsamtal får du träffa Josefin Borgström och Simon Bergström från vokalgruppen Krita, som spelar delar från sina låtar och ger dej sina tips på hur de arbetar med gruppdynamik, för att hålla ihop och skapa bra musik.

Startdatum

24 juni 2021

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 13:00 - 13:45

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Josefin och Simon kommer till exempel att berätta om hur de använder sig av roterande ledarskap, hemsnickrade begrepp och musikaliskt samarbete, för att lyckas hålla ihop bandet över lång tid. I samtalet kommer du bland annat få svar på frågorna: Vad är en inspelningsgeneral? Hur sjunger man en kanelbulle? Vad är en kompositionsbebis? Dessutom kommer det spelas musik från Kritas kommande debutalbum Allt vad känslig heter.

Medverkande

Simon Bergström är sångare och kompositör ursprungligen från Knivsta i Uppland. Simon har precis avslutat sina studier på musiklärarlinjen på Musikhögskolan i Malmö och till hösten börjar han på Operahögskolan i Göteborg. Simon är också med i vokalgruppen Krita där han sjunger bas och vocal percussion och dessutom komponerar och arrangerar han musik för gruppen. Och så sjunger han ju i välkända Svanholm Singers också. Josefin Borgström kommer från Hudiksvall i Hälsingland men bor sedan 2015 i Göteborg. Hon är utbildad musiklärare och sångpedagog vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och sjunger sopran i Krita vokalgrupp. Josefin är även en del av den väletablerade kören Vocal Art Ensemble. Läs mer om vokalgruppen Krita här.

Anmälan

Swisha din deltagaravgift till A Cappella South Sweden 123 088 2118. Studerande unga (max 24 år) går kostnadsfritt. Vidare info och Zoomlänk till workshopen kommer via mejl när det närmar sig. Här hittar du alla aktiviteter som ingår i Vocal Camp. OBS: Anmälan krävs till varje aktivitet, men ett avgiftstak på 300 kr finns, oavsett hur många aktiviteter du deltar i under Vocal Camp 2021. Det går bra att swisha totalsumman för alla aktiviteter du deltar i.

Vocal Camp Digital Edition

Aktiviteten ingår i Vocal Camp Digital Edition som pågår 20-24 juni. Veckan innehåller en mängd workshopar, masterclasses och andra aktiviteter med flera högt meriterade och erfarna sångare och pedagoger. Läs mer om och följ Vocal Camp Digital Edition (VCDE) på Facebook

Vocal Camp Digital Edition arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Kulturrådet, Musik i Blekinge, Region Blekinge, Ronneby kommun, Ronneby musikförening, Sensus studieförbund, Ung i kör och Åryds Sparbanksstiftelse.

Kontaktperson