Distans

Love's Not Color Blind, bok- och samtalscirkel

Välkommen till en bokcirkel där vi tillsammans läser Love's Not Color Blind och diskuterar egna erfarenheter av relationer och normer utifrån vad vi läst.

Startdatum

17 februari 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:30

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Plats

På distans

Pris

75 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Detta är en fördjupningscirkel på temat relationer, flersamhet och normer. Den första cirkeln handlar om boken Den etiska slampan och går också att anmäla sig till via Sensus hemsida. Denna cirkel ger möjlighet att fördjupa samtalet kring relationer utanför normerna och de strukturer som finns även inom dessa, framför allt med fokus på perspektiv utanför vithetsnormer. Du måste inte ha deltagit i den tidigare cirkeln för att hänga med i denna men bör ha en grundläggande kunskap om eller insikt i icke-monogama relationer.

Ronja Håkansson är vår ledare och sammankallande till en biblioterapeutisk bokcirkel kring boken Love's Not Color Blind (finns endast på engelska). Det kommer användas en del engelska i diskussionerna under cirkelns gång och deltagarna förväntas ha tillräckliga kunskaper i engelska för att både kunna förstå vad de läser och även följa med i diskussionerna. 
En biblioterapeutisk studiecirkel innebär att en grupp träffas och talar om hur (utvalda) texter påverkar oss människor. Vilka känslor och tankar bubblar upp i dig av under läsningen? Hur påverkar boken ditt liv och dina tankar? Med deltagarnas tankar och känslor som utgångspunkter har gruppen samtal kring texten och oss själva.

Praktiska detaljer

Vi kommer att träffas fem gånger på onsdagar mellan februari och april, 19:00 till 20:30. Till första träffen behöver du inte läst något men bra om du har införskaffat boken (låna på bibliotek, ljudbok eller köpt bok fungerar, på engelska). Sensus erbjuder ett mötesrum i Zoom. Det är viktigt att gruppen blir en trygg plats att dela erfarenheter på och därför blir vi max 10 deltagare inklusive ledare i denna cirkel. Vid fler anmälningar så delar vi upp gruppen under den första träffen till flera grupper.

OBS! Sista anmälningsdag är en vecka innan cirkelstart. 
Frågor och funderingar om cirkelns innehåll skickas till Ronja Håkansson, mail: ronja.mooneye@gmail.com

Arrangemangsnummer: 55175

Ledare

Ronja Håkansson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.