Distans

Livssamtal utifrån texter - läsa för livet!

Läsa för livet, utan krav på att läsa en hel bok eller någon tidigare kunskap. Bara samtal om livet utifrån texter som gruppen tillsammans hittar och väljer. Låter det intressant? Varmt välkommen till vår digitala samtalscirkel Läsa för livet!

Startdatum

13 november 2020

Veckodag

Fredag

Tid

Kl 14:00 - 15:30

Omfattning

3 tillfällen, 6 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I höst kommer vi att starta biblioterapeutiska studiecirklar som ett led i att minska äldres ofrivilliga isolering under pandemin. Vi träffas i mindre grupper digitalt och pratar utifrån olika ämnen, exempelvis ordspråk, texter eller böcker. Har du något favoritordspråk, del av en längre text eller kanske en krönika du vill dela och diskutera?

Deltagarna i grupperna utforskar vad det skrivna ordet kan betyda då människor vill närma sig och bättre förstå livsutvecklande och/eller livsomvälvande händelser. Gruppens deltagare kommer gemensamt överens om ramarna, alla har ansvar för samtals-atmosfären, integriteten och det gemensamma erfarenhetsutbytet som är folkbildningens metod.

Målgrupp

Alla över 60 år är välkomna att delta i grupperna. Begränsat antal platser, vid många intresseanmälningar görs flera grupper så att vi har förutsättningar att skapa ett bra samtalsklimat. Om du behöver hjälp och stöd att installera och hantera det digitala verktyget Zoom så finns möjlighet till det inför cirkeln, bara skriv det som en kommentar till din anmälan så kontaktar vi dig.

Mer info om projektet finns på https://www.sensus.se/dela/lasa-livet/

Arrangemangsnummer: 104460

Ledare

Eva Fodor Velander

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.