STOCKHOLM

Livsmedelshantering

Kursen riktar sig till dig eller de i din verksamhet som är ansvariga för livsmedelshantering och kvalitet samt de som kommer att arbeta med eller ansvara för verksamhetens HACCP-plan.

Startdatum

14 april 2025

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 9:15 - 16:15

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Plats

Sensus Stockholm Medborgarhuset (plan 7)04 Fören

Medborgarplatsen 4 11826 STOCKHOLM

Pris

1000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

För att gå den här kursen behöver du ha grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien, du har med fördel gått någon av våra grundkurser inom livsmedelshygien och egenkontroll. Vi fördjupar oss i egenkontroll, HACCP, faroanalyser och flödesscheman. Målet är att du efter avslutad utbildning själv ska kunna göra ett flödesschema, en faroanalys, ta fram kritiska kontrollpunkter och anpassa ett egenkontrollprogram.

  • Omfattning: heldag (kl. 9–16)
  • Kursmoment: 
    Grunderna till HACCP
    Syftet med en HACCP-plan; lagkrav, ekonomisk vinning och trygghet för konsumenten
    Stegen som leder fram till en HACCP-plan
    Vad en faroanalys är och hur man gör en sådan
    Vilka farorna är – mikrobiologiska, fysikaliska, kemiska eller allergena
    Mikrobiologiska faror – specifika kunskaper om de vanligaste
    Praktiska övningar där kunskapen skall tillämpas
  • Intyg: efter genomförd kurs utfärdas ett diplom

 

Kursledare är Carin Tillander från Rentokil och genomförs i Sensus lokaler på Medborgarplatsen. I kursavgiften ingår lunch. 

Arrangemangsid: 1621252

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter