Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

MALMÖ

Livsberättargrupper - ledarutbildning

Att träffa andra, få berätta och bli lyssnad på och få höra andras berättelser, det gör gott för själen. Livsberättargrupper vill ge hopp, mening och sammanhang.

Startdatum

25 augusti 2021

Veckodagar

Onsdag, Torsdag

Tid

Kl 8:30 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Denna ledarutbildning riktar sig till dig som vill leda Livsberättargrupper. Syftet med livsberättargrupper är att lindra den ofrivilliga ensamheten genom att erbjuda äldre personer (åldern 75+ ) gemenskap, ökad livslust och självkänsla. Grupperna som består av 6-8 deltagare träffas en gång i veckan och efter avslutad ledarutbildning kan du, tillsammans med ytterligare en ledare, hålla i en grupp.

Gruppen erbjuder ett tryggt sammanhang som kan öppna upp för att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema som man pratar och diskuterar utifrån. Det kan handla om barndom, uppväxt, vuxenliv eller en händelse som betytt särskilt mycket. I samtalen tar vi dessutom hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar och känslor.

Tid

Ledarutbildningen är en två-dagars-kurs 25-26 augusti 2021.

Plats

Kursen hålls i Sensus lokaler på Studentgatan 2 i Malmö.

Kurskostnad

Kurskostnaden är 1500 kr. Detta är en subventionerat pris för er som är ledare inom Sensus eller som vill starta upp Livsberättargrupper (rapporteras som folkbildning genom Sensus). För övriga deltagare är kostnaden 3500 kr. I kursavgiften ingår kurs, fika och material. Lunch och eventuell övernattning ordnas på egen hand. Det finns gott om olika boenden och lunchställen i Malmö, hör av er om ni behöver tips. Det går även bra att ha medhavd lunch. Mikro och kylskåp finns i lokalerna.

Ledare och information

Ledare för kursen är Marie-Louise Söderberg. Marie-Louise är beteendevetare och har arbetat med frågor kring psykisk hälsa och suicidprevention inom bland annat NASP: Nationellt centrum för suicidforskning och prevention på Ki. Hon var också med och startade och utvecklade Äldrelinjen och Självmordslinjen på den ideella föreningen Mind. De senaste fyra åren har hon arbetat med ett äldreprojekt inom Sveriges Stadsmissioner där metoden för livsberättargrupper prövats och utvecklats.

För mer information kontakta Pernilla Agardh, pernilla.agardh@sensus.se, 0730-303055

Anmälan

Anmälan sker senast 1 junil. Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare eller om restriktionerna kring Covid-19 är sådana att vi inte bör ses fysiskt.

Kontaktperson