Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

Livsberättargrupper - ledarutbildning

Att träffa andra, få berätta och bli lyssnad på och få höra andras berättelser, det gör gott för själen. Livsberättargrupper vill ge hopp, mening och sammanhang.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Torsdag, Fredag

Tid

Kl 8:30 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Sensus Stockholm Medborgarhuset (plan 7)Stora konferensen 10

Medborgarplatsen 4 11826 STOCKHOLM

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll och upplägg 

Denna ledarutbildning riktar sig till dig som vill leda Livsberättargrupper. Syftet med livsberättargrupper är att lindra den ofrivilliga ensamheten genom att erbjuda äldre personer (åldern 75+ ) gemenskap, ökad livslust och självkänsla. Grupperna som består av 6-8 deltagare träffas en gång i veckan och efter avslutad ledarutbildning kan du, tillsammans med ytterligare en ledare, hålla i en grupp. Gruppen erbjuder ett tryggt sammanhang som kan öppna upp för att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema som man pratar och diskuterar utifrån. Det kan handla om barndom, uppväxt, vuxenliv eller en händelse som betytt särskilt mycket. I samtalen tar vi dessutom hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar och känslor.

Datum

Ledarutbildningen är en två-dagars-kurs torsdag 24 och fredag 25 augusti 2023

Plats

Kursen hålls i Sensus lokaler på Medborgarplatsen i Medborgarhuset 4, plan 7

Kurskostnad

Kurskostnaden är 1500 kr. Detta är en subventionerat pris för er som är ledare inom Sensus eller som vill starta upp Livsberättargrupper (rapporteras som folkbildning genom Sensus). Företräde till kursen ges till personer som är verksamma inom Svenska Kyrkan, äldreboenden eller annan dagverksamhet för äldre. För övriga deltagare är kostnaden 3500 kr. I kursavgiften ingår kurs, fika och material. Lunch och eventuell övernattning ordnas på egen hand. Det finns gott om olika boenden och lunchställen i Stockholm. Hör av er om ni behöver tips. Det går även bra att ha medhavd lunch. Mikro och kylskåp finns i lokalerna.

Ledare och information

Ledare för kursen är Annika Strådal och Maria Renberg båda arbetar inom Sensus som Verksamhetsutvecklare och utbildare. För mer information kontakta Annika Strådal, annika.stradal@sensus.se, 0704624903

Anmälan sker senast 14 augusti . Anmälan är bindande.

Arrangemangsnummer: 300226

Ledare

Annika Strådal

Maria Renberg

Kontaktperson