Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Livesänd temakväll - Ett orubbligt hopp, Ett samtal om att leva mitt i klimatkrisen och pandemin

Stefan Edman Susanne Rappmann Britta Hermansson

Datum

24 maj 2021

Dag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 20:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Vi befinner oss nu i en djup kris på flera plan. Den ställer oss inför många utmaningar. Hur ska vi kunna välja rätt väg? Kan den lokala församlingen alltmer bli en vägvisare till ett hopp, som är mer än allmän optimism? En tillförsikt, förankrad utanför oss själva, oavsett framtidsutsikterna.

Den här temakvällen vill befria oss från den förlamande pessimism som klimatkrisen kan föda och i stället nyfiket fokusera på de positiva lösningar som spirar i Sverige och runtom i världen. Och pandemin, vad har vi lärt oss av den? Kanske att livet är skört och att ingenting kan tas för givet, men även en förundran över livets mysterium. Och hur påverkar den ena krisen den andra?

Välkommen att följa samtalet mellan Stefan Edman, biolog och författare till ett 50-tal böcker, senast Bråttom men inte kört, och Susanne Rappmann, biskop i Gbg:s stift, under ledning av pastorn och författaren Britta Hermansson.

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via mail och vid den efterföljande frågestunden kommer även Leif Dotevall, bitr smittskyddsläkare i VG, att finnas med på länk.

Följ samtalet live – eller se det i efterhand – via: www.svenskakyrkan.se/torslanda-bjorlanda

Kontaktperson