Starby

Levande bibelberättande på Bibelns värld

Under tre kursdagar fokuserar vi påskens dramatik upp och ner för gränderna och timme för timme i Jerusalem. Vi använder modellbygge för att levandegöra hur och var det hände. Det ger en känsla, upplevelse och förståelse av Jesu sista dagar. Kursen är full av berättande, pedagogik, drama, skapande och modellbyggande.

Startdatum

1 mars 2021

Veckodagar

Måndag, tisdag, onsdag

Tid

Kl 12:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

3400 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Målsättning

Att varje kursdeltagare ska kunna… ...bygga en modell av Jerusalem i sand, snö, lera, lego, klossar eller annat material. ...återberätta påskens händelseförlopp.

Att ge faktakunskap om... ...Jerusalems topografi, geografi och natur. ...hur Jerusalem utvecklas under GT. ...Judisk och hellenistisk kultur. ...vem som bodde var (NT).

Att ge exempel på... ...hur drama, illustrationer och arkeologiska modeller kan användas för att levandegöra bibelberättandet. ...hur man kan aktivera en grupp att själva bygga en Jerusalemmodell och berätta för varann om julen, påsken, Kristi himmelsfärd och pingsten.

Kurstid o plats

Den 1-3 mars 2021 utanför Ängelholm på Bibelns värld och Starby BnB, Starbyvägen 333, 262 95 Ängelholm. Se www.starby.nu . Logi sker i dubbelrum med delad toalett. Kommer du med tåg eller buss kan du bli hämtad i Åstorp (bäst för den som kommer från Stockholm) eller Ängelholm (bäst för den som kommer från Göteborg). Start med lunch kl. 12.00 på måndag. Slut efter lunch på onsdag kl. 13.00.

Pris

Pris 3200 (+ 600 kr för kurslitteratur) (ej licensierad bibeläventyrare 3400) (för den som har eget boende 2100)

Anmälan och frågor

Anmäl dig så snart som möjligt till info@bibelaventyret.se eller på Tel 073-180 46 49. Obs ange specialkost till info@bibelnsvarld.nu

Föreläsare Magnus Lennartsson, präst, som tillämpat kursen i konfirmandundervisningen, Urban Lennartsson, teolog, Jerusalembyggare, reseledare och berättare, Jonas Magnusson, pastor, bibeläventyrare, med flera.

Arrangemangsnummer: 321107

Ledare

Urban Lennartsson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.