Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Lövstabruk

Leufsta Cahman Academy 2022

Välkommen till årets orgelakademi i Lövstabruk 12-17 juli. Masterclasses hålls 3-8 juli med Hans - Ola Ericsson, Karin Nelson, Ulrika Davidsson och Lukas Arvidsson

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 13:00 - 23:00

Omfattning

6 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

Lövstabruks Kyrka

Västra gatan 32 Lövstabruk

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I norra Upplands skogar ligger det gamla järnbruket Lövstabruk. Lövstabruk var en gång ett av världens förnämsta och Sveriges största järnbruk med anor ifrån 1500-talet. Från 1640- talets början och i tretton generationer framåt var Lövstabruk i familjen de Geers ägo. Bruket är idag ett uppskattat resmål med mycket att erbjuda. En genuin 1700-tals miljö med herrgård, park, orangeri, bruksgata och kyrkan - med den berömda Cahmanorgeln från 1728.

Svenska kyrkan Tierps pastorat i samarbete med Uppsala Stift och Uppsala Domkyrka bjuder in till Leufsta Cahman Academy. Där får Du en unik möjlighet att gå in i 1700-talet för att leva med barockmusiken i sin rätta miljö. I år fokuserar vi på Bachs magnifika Orgelbüchlein, och får höra hela denna i en konsert med Hans-Ola Ericsson. Vi får även studera improvisation och fria orgelverk med Karin Nelson och Lukas Arvidsson, samt klavikord för Ulrika Davidsson. Ni kommer att få övningstid vid Cahmanorgeln och klavikord. Vi kommer även att besöka andra historiska orglar i trakten (Schwan-orgeln i Börstil från 1783, Strand-orgeln i Forsmark från 1800, Andersson-orgeln i Valö från 1831 och Nelson-orgeln i Östhammar från 2000).

Du bor på Värdshuset där Du äter alla måltider, och har möjlighet att kombinera masterclass-dagarna med konserter och seminarier i samarbete med Lövstabruks Kulturförening och Lövstabruks Kammarmusikfestival.

Sista anmälningsdag är 28 juni

Varmt välkommen till Leufsta Cahman Academy!

För uppdaterad information - följ https://www.facebook.com/leufstacahmanacademy

Samarbetspartners

Tierps Pastorat, Uppsala Stift, Uppsala Domkyrka, Sensus, Roslagens Norra Pastorat, Lövstabruks Värdshus, Lövstabruks Herrgård, Lövstabruks Kulturförening & Lövstabruks Kammarmusikfestival.

Anmälan och pris

Du kan antingen anmäla dig till enbart Akademin eller till både Akademi och konsertprogram med bl a Kammarmusikfestivalen. Enbart Akademi kostar 6500 :- och gäller masterclasses, kost och logi med helpension 3-8 juli. Anmälan till hela evenemanget kostar 9650 kr och inkluderar förutom ovanstående även konserter och logi med halvpension 2-11 juli (matbiljett kan köpas till reducerat pris).

Övrig information

För mer info, kontakta Ingrid Lonér, ingrid.loner@sensus.se eller Lukas Arvidsson, lukas.arvidsson@svenskakyrkan.se

Arrangemangsnummer: 153502

Ledare

Lukas Arvidsson

Kontaktperson