GÖTEBORG

Ledarutbildning i Maskteknik

För skådespelare - oavsett tidigare nivå

Startdatum

14 september 2019

Veckodagar

Lördag, söndag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Om du är skådespelare, (professionell eller amatör) och på scenen någon gång upplevt brist på fantasi, brist på närvaro, spelat före i stället för att vara i nuet, bristande lyhördhet, skall du pröva att arbeta med masker.

Masken kan skapa laddade ögonblick i en teatersituation och bli sublim med ovanlig intensitet. Masken tillåter inga lögner och avslöjar skådespelarens brister, men är också hjälpmedlet att gå vidare, att utvecklas.

Vi kommer att arbeta i grupp under en helg, två dagar, och har målet att öppna för nya erfarenheter. Bakom masken, tack vare den och med dess hjälp uppstår aldrig förr sedda karaktärer, pigga på nya äventyr!

Workshopen innehåller tre delar:

  • Neutralmask - är som det låter, en mask utan karaktärsdrag

  • Karaktärers födelse - mask, röst, rörelse genom avspänning, röstövningar och rörelseimprovisationer.

  • Improvisationer - med våra nyfunna maskkaraktärer.

Kursledare är Stefan Ridell. Utbildad regissör (DI), f.d. teaterchef Teater Halland i 12 år, initiativtagare till Teater Halland Commedia tillsammans med Lasse Beischer med fem helaftons commediapjäser mellan 2000-2007. Elev till Mariana Araoz och Mario Gonzales ( Collective Masque, Paris)

Kursen kostar endast 500 kronor för två dagar inklusive fika. Lunch bekostar deltagarna själva, det finns möjlighet att ta med egen mat. Är du cirkelledare i Sensus studieförbund får du kursen gratis. Antalet platser är begränsat till åtta så det är först till kvarn som gäller.

Vid avanmälan senare än 14 dagar före kursens start kommer vi att ta ut en avgift på 500 kronor då platserna är begränsade och behöver fyllas

Arrangemangsnummer: 336261

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.