Distans

Ledarutbildning för lugnt inre välmående steg 2

Utbildning för dig som vill kunna leda rogivande övningar. Detta är en kostnadsfri utbildning för dig som tidigare har erfarenhet av att leda rogivande övningar för personer med och utan hjärntrötthet, stroke eller Parkinsons sjukdom eller gått LIVs tidigare ledarutbildning steg 1. Du vill lära dig mer om tekniker som höjer ditt egna och andras välmående. Du vill fördjupa dig i mindfulness och hikari som en del i din personliga och yrkesmässiga utveckling.

Startdatum

11 februari 2021

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

4 tillfällen, 8 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Utbildningen introducerar och presenterar Mera LIVs metoder och övningar. Du får prova på att leda övningar i mindre grupper för att hitta ditt egna personliga sätt att anpassa och använda dessa metoder och övningar - för din egen skull eller också i den verksamhet som du är verksam i eller vill starta upp.

Citat från deltagare som gått ledarutbildningen steg 1:

”Jag känner att man verkligen måste öva många gånger för att lära sig hur man ska agera, tänka och förhålla sig under passen”

”Jag fick mycket positiva kommentarer om att min röst är väldigt behaglig och avslappnande av alla som jag träffat och då kände jag mig glad och säkrare i min roll att leda.”

”Att träffa kurskompisarna under gruppövningarna är toppen och väldigt lärorikt”

” Det som var bra med kursen var att det fanns en tydlig struktur och plan för de olika lärotillfällena.”

Utbildningens innehåll

  • Introduktion och presentation av Mera LIV - Lugnt inre välmående samt LIV-boken som du hittar gratis här.
  • Praktisk genomgång av övningar och reflekterande samtal kring erfarenhet och upplevelser av dessa.
  • Fakta om metoder och övningar samt om hjärntrötthet, stroke och Parkinsons sjukdom.
  • Hur metoder och övningar kan genomföras digitalt via Zoom men även fysiskt i grupper.

Vi träffas digitalt 4 gånger. Sista anmälningsdatum är 6:e februari. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om du gått steg 1 och/eller om du har erfarenhet att leda rogivande övningar i grupp och i så fall lite kort om detta. Efter utbildningen kan du få hjälp av Sensus att starta upp en grupp eller hitta former för att hålla den i din verksamhet.

Mera LIV- Lugnt inre välmående, är en målgruppsanpassad och deltagarstyrd träningsform som kombinerar metoder och tekniker från mindfulness, hikari, yoga, m.m. för personer med stroke och Parkinsons, hjärntrötta och deras anhöriga. Läs mer om LIV här Mera LIV genomförs med stöd av Riksorganisationen Hikari Radiohjälpsfonden, Elsa och Harry Gabrielssons Stiftelse, KFUM Syd, Carl Jönssons Understödsstiftelse II, Helge Ax:son Johnsons stiftelse samt Sparbanksstiftelsen Finn.

Arrangemangsnummer: 321154

Ledare

Ivan Brilje

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.