Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

PITEÅ

Ledarutbildning för livsberättargrupper

Startdatum

31 augusti 2021

Veckodagar

Tisdag, Onsdag

Tid

Kl 8:30 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Denna ledarutbildning riktar sig till dig som vill leda livsberättargrupper i form av en studiecirkel. Efter ledarutbildningen kan du tillsammans med en till ledare erbjuda äldre personer (åldern 75+) att delta i en livsberättargrupp.

Livsberättargrupper

I gemenskapen lindras ofrivillig ensamheten där delaktigheten också stärks genom delade livsberättelser. Syftet är också att leva ett så bra liv som möjligt, få ökat social gemenskap, utbyta erfarenheter med övriga deltagare, ge och ta emot stöd och att arbeta med förändringsmål.

I tillsammanskap erbjuds deltagarna att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema som deltagarna får egen berättartid för. Det kan handla om barndom, uppväxt, vuxenliv eller en händelse som betytt särskilt mycket. För att skapa ett tryggt sammanhang tar vi hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar, känslor och minnen.

Livsberättargrupper består av 6-8 deltagare träffas en gång i veckan i 10 veckor. Planera för uppstart efter kursavslut. En grupp har alltid två ledare, anmäl dig tillsammans med din ledarkompis.

Deltagarna om livsberättargruppen

Kort film 1

Kort film 2

Ledare

Ledare för kursen är Marie-Louise Söderberg. Marie-Louise är beteendevetare och har arbetat med frågor kring psykisk hälsa och suicidprevention inom bland annat NASP: Nationellt centrum för suicidforskning och prevention. Marie-Louise har också varit med och startat och utvecklat Äldrelinjen och Självmordslinjen hos föreningen Mind. De senaste fyra åren har hon arbetat med ett äldreprojekt inom Sveriges Stadsmissioner där metoden för livsberättargrupper prövats och utvecklats.

Tider

31 augusti och 1 september, ungefärliga tider: kl. 8.30-16. Ett schema för dagarna skickas till alla anmälda inför kursstarten.

Kurskostnad

Totalkostnaden för kursen är 500 kr. I kursavgiften ingår kursmaterial, fika och mat samt en övernattning. Egentlig kostnad är 2500 kr men subventioneras med 2000 kr av Region Norrbotten, Luleå stift och Sensus. För full subvention krävs obligatorisk närvaro och avanmälan senast tisdag den 24 augusti. Vid utebliven närvaro kommer du faktureras på 2500 kr.

Anmälan

Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare eller om restriktionerna kring Covid-19 är sådana att vi inte bör ses fysiskt. Sista anmälningsdag: 10 augusti

Kontaktperson

Kontor