Piteå

Ledarutbildning för livsberättargrupper

Startdatum

31 augusti 2023

Veckodagar

Torsdag, Fredag

Tid

Kl 8:30 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Storstrand kurs- och lägergårdKonferensrum

Mandolingatan 1 Piteå

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Denna ledarutbildning riktar sig till dig som vill leda livsberättargrupper i form av en studiecirkel. Efter ledarutbildningen kan du tillsammans med en till ledare erbjuda äldre personer (åldern 75+) att delta i en livsberättargrupp.

Livsberättargrupper

I gemenskapen lindras ofrivillig ensamheten där delaktigheten också stärks genom delade livsberättelser. Syftet är också att leva ett så bra liv som möjligt, få ökat social gemenskap, utbyta erfarenheter med övriga deltagare, ge och ta emot stöd och att arbeta med förändringsmål.

I tillsammanskap erbjuds deltagarna att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema som deltagarna får egen berättartid för. Det kan handla om barndom, uppväxt, vuxenliv eller en händelse som betytt särskilt mycket. För att skapa ett tryggt sammanhang tar vi hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar, känslor och minnen.

Livsberättargrupper består av 6-8 deltagare träffas en gång i veckan i 10 veckor. Planera gärna för uppstart efter kursavslut. En grupp har alltid två ledare, anmäl dig tillsammans med din ledarkompis.

Deltagarna om livsberättargruppen

Kort film 1

Kort film 2

Ledare

Ledare för kursen är Maria Renberg och Annika Strådal, Sensus studieförbund. Maria och Annika är båda erfarenhet av processledning inom existentiell hälsa och har erfarenheter av att både leda grupper och stödja ledare i sin ledarroll samt grupputveckling.

Tider

31 aug – 1 sept 2023 kl. 8.30-16 båda dagarna

Kurskostnad

Kurskostnaden är 1500 kr. Detta är ett subventionerat pris för er som är ledare inom Sensus eller som vill starta upp Livsberättargrupper och åtar er att rapportera gruppen som folkbildning genom Sensus. För övriga deltagare är kostnaden 3500 kr. I kursavgiften ingår kurs och kursmaterial, fika och lunch. För full subvention krävs obligatorisk närvaro och avanmälan senast måndag den 21 augusti 2022. Vid utebliven närvaro kommer du faktureras på 2500 kr.

Anmälan

Anmäl dig här! Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare. Sista anmälningsdag: onsdag den 16 aug

Logi

Deltagare bokar och bekostar övernattningen själv på Storstrands hemsida Logi i enkelrum kostar 290 kr/natt Logi för ett tvåbäddsrum är 490 kr/natt (245 kr/person)

Tillval: Städning vid avresa 200 kr/rum Sänglinne och handdukar 120 kr/person

Frukost kan man beställa i forma av frukostpåse som vi ställer ut i anslutning till rummet och kostar 75 kr.

Arrangemangsnummer: 101707

Ledare

Annika Strådal

Maria Renberg

Kontaktperson

Kontor