Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Ledardagen seminarium 4 (Fysiskt i Göteborg)

Hur olika kan vi vara och leva tillsammans? En förutsättning för demokratin är att vi klarar av att mötas med våra olikheter och våra olika åsikter liksom att vi ska kunna lösa våra konflikter fredligt.

Datum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dag

Tisdag

Tid

Kl 10:30 - 12:00

Plats

Lilla Bommens Konferenscenter

Lilla Bommen 2 41104 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Men var går gränsen för hur mycket oliktänkande vi klarar av? Och vilka åsikter ryms i en demokrati? Vilka strategier och förhållningssätt kan jag ha för att hantera detta? Som medborgare och som ledare? Med utgångspunkt i både värderingsstudier och våra erfarenheter samtalar vi om detta.

Medverkande:
Erik Amnå, som också håller i den gemensamma föreläsningen efter lunch, är professor emeritus i statskunskap vid Örebro universitet. Hans forskning rör demokratiutveckling, särskilt civilsamhällets roll och ungdomars samhällsengagemang. Olika regeringar har anlitat honom som utredare i frågor kring demokrati, verksledning, kommunala organisationsförändringar, imamutbildning, folkbildning och samhällsorientering för nyanlända. Han har varit styrelseordförande i bl.a. Kristna Studentrörelsen (KRISS), Teologiska Högskolan Stockholm, Studieförbundet Bilda och Politikerskolan Höj Rösten. I våras kom han ut med boken Samhällsorientering för en hållbar integration (medförfattare: professor Mikael Stigendal, Malmö universitet).

Plats:
Lilla Bommens konferenscenter Göteborg

Kontakt/Sensusvärd:
David Oest, david.oest@sensus.se 0701430166

Behov av Särskild kost? (allergi, vegetarian, vegan)
Kom ihåg att skriva i Meddelanderutan!

Arrangemangsnummer: 808341