SOLLENTUNA

Latin Jazz helgkurs i oktober

Spela Latin Jazz 19 och 20 oktober på Annorlunda Musikskola

Startdatum

19 oktober 2019

Veckodagar

Lördag, söndag

Tid

Kl 10:00 - 16:15

Omfattning

2 tillfällen, 12 studietimmar

Lokal/rum

Studio 1, 1 tr

Pris

1000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll och upplägg

Vi spelar låtar med olika latinamerikanska rytmer tex Son (salsa), Cha cha cha, Guajira, Bomba, samt även 6/8 och Samba. Vi börjar med att gå igenom musiken och rytmiken, slagverkarna och övriga instrumentalister var för sig. För att sedan sätta ihop det hela alla tillsammans. Vi börjar med relativt lätta låtar, för att sedan kunna avancera lite i svårighetsgrad. Lunch/Fika tar vi när det passar.

Ledare

Erik "Pygge" Henriksen undervisar i slagverksteknik och rytmer från Cuba och Brasilien för bongo, congas och timbales samt diverse andra rytmikinstrument. Han har gått 2 terminer på högskolan i Borås med Ronnie Gardiners rytm-terapi. Under 80-talet studerade Pygge slagverk på Cuba Conjunto folklorico, Drummers Collective, New York och Boys Harbor, New York. Erik är för närvarande lärare på Sollentuna Jazz Workshop och Kulturama. Mats Lundvall är pianist med främsta verksamhetsområdena Jazz, latinjazz och salsa. Utbildad på Musikhögskolan i Stockholm 1981-83. Mats och medverkat i en rad olika grupper inom nämnda genrer bl.a. salsabandet Hatuey. Har även undervisat på SMI och Kulturama samt haft latinensembler på Sollentuna Jazz Workshop.

Datum och tid

19-20/10 kl. 10.00-16.15.

Förkunskaper

Viss erfarenhet fordras. Meddela din nivå och instrument vid anmälan.

Utrustning

Du behöver ha eget instrument. Förstärkare, PA, piano och congas finns på Annorlunda.

Plats

Vi finns på Sollentunavägen 145 i Sollentuna, några minuters promenad söder om Sollentuna Centrum, pendeltåg och buss.

Rabatt

Sensus Stockholm-Gotland samarbetar idag med fackförbunden Vision, ST, Vårdförbundet avdelning Stockholm, Lärarförbundet, Försvarsförbundet, Finansförbundet. Som medlem i något av dessa förbund får du som deltagare rabatt på våra kurser. Läs mer

Arrangemangsnummer: 433856

Ledare

Mats Lundvall

Erik Henriksen

Eric ”Pygge” Henriksen undervisar i slagverksteknik och rytmer från Cuba och Brasilien för bongo, congas och timbales samt diverse andra rytmikinstrument. Han har gått 2 terminer på högskolan i Borås med Ronnie Gardiners rytm-terapi. Under 80-talet studerade Pygge slagverk på Cuba Conjunto folklorico, Drummers Collective, New York och Boys Harbor, New York. Erik är för närvarande lärare på Sollentuna Jazz Workshop och Kulturama.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.