VÄXJÖ

Läsecirkel Rik på riktigt

Lever du det liv du verkligen vill leva eller det som förväntas av andra? Vem/Vad styr ditt liv? Hur mycket kan du bestämma själv? Hur stort inflytande har du över din livssituation i stort? Hur skulle du kunna få mer tid, mindre stress, mindre bekymmer och större frihet för att leva ditt liv som DU vill?

Startdatum

28 januari 2019

Dagar

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 20:30

Omfattning

6 tillfällen, 18 studietimmar

Pris

400 kr

Läsecirkel – Rik på riktigt: en värdefull vardag är möjlig Välkommen till vår läsecirkel ”Rik på riktigt – En värdefull vardag är möjlig!” av Fredrik Warberg och Jörgen Larsson. Boken lyfter frågor som: Vad är verkligen viktigt i livet? Vad vill vi egentligen när vi uppnått grundläggande trygghet och någorlunda tillräcklig ekonomi? Boken uppmuntrar oss att stanna upp och fundera om vi verkligen vill följa med strömmen eller vill vi själva bestämma kursen och i så fall hur kan vi påverka den vardag som utgör större delen av våra liv. Hur vi genom medvetna val kan forma våra liv och bli rika på riktigt. Läsningen av boken kan hjälpa oss att tolka och påverka vår egen livskvalitet särskilt om det finns möjlighet att samtala med andra i en bokcirkel där vi kommer att fördjupa oss i ämnet och får nya kunskaper och insikter.

Spelregler för samtalet i bokcirkeln: • Det personliga vi delar stannar i gruppen. • Vi värdesätter att få ta del av andras perspektiv. Vi avbryter inte varann, du ska få sätta ord på dina tankar, utan att behöva förklara/försvara. • Det är ok att ändra sig/vara tyst.

Material

Material - Vi använder boken Rik på riktigt som grundbok, läser ett avsnitt till varje träff och samtalar utifrån det lästa. Kostnaden för litteraturen står du själv för. Utan litteratur är avgiften för cirkeln 250 kr. Ange i anmälan om du vill köpa boken via oss till en extra kostnad på ca 250 kr.

Plats

Cirkeln genomförs under sex gånger med startar den 28 januari 2019, mellan 18.00-20.30. Vi träffas i Sensus lokaler på Norrgatan 15, Växjö 3 tr upp. Hiss finns från innergården

Ledare

Eva Fodor Velander och hennes make omfamnade frivillig enkelhet och bytte pengar mot tid för varandra och friheten att själv kunna bestämma över sin vardag. Har du frågor inför första träffen, kontakta kursledaren via mail eva@anoteket.se eller mobil 0702 39 19 45

Arrangemangsnummer: 49197

Kontaktperson

Ledare

Eva Fodor Velander

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.