Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Distans

Lärtillfälle för ledare - fortsättning digital pedagogik

Att mötas online – tips och metoder för ledare och engagerade i Sensus verksamhet som vill komma igång med att använda digitala verktyg för möten, studiecirklar eller kurser.

Startdatum

22 september 2020

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Maria Estling Vannestål, tidigare lärare och forskare i språk och språkpedagogik samt flerårig ledare inom Sensus introducerar oss till de pedagogiska aspekterna av omställning från fysiska cirklar, kurser, möten och föreningsverksamhet till det digitala formatet. Hur kan vi skapa förutsättningar för att alla kommer med och kan delta aktivt i digitala mötesrum? Vad behöver jag tänka på när jag planerar en digital föreläsning eller ett möte? Vilka fördelar och utmaningar finns när vi ställer om verksamheten till telefoner, surfplattor och datorer?

Maria erbjuder vid tre tillfällen en introduktion till sitt pedagogiska smörgåsbord av metoder, tips och trix. Vid ett fjärde tillfälle finns det möjlighet till fördjupning utifrån deltagarnas möjligheter och erfarenheter.

Intropass:

Vi går igenom grundläggande mötespedagogik, vad som är extra viktigt att tänka på i det digitala formatet, några övningar samt upplägg på möten, kurser och samtal i Zoom, en mötesapp med många pedagogiska möjligheter. Det blir tillfälle att inspireras, reflektera och testa för att bli trygg i sin roll som ledare digitalt. Inför alla tre tillfällen skickar vi ut en instruktion till hur du loggar in på Zoom och det finns möjlighet att komma 15 minuter tidigare än utsatt tid för att testa sin teknik.

Fortsättningspass:

Under detta pass plockar vi upp frågor som uppstått sedan det första passet. Vi fördjupar oss i de metoder och verktyg som presenterades under första träffen och det finns möjlighet att diskutera tillsammans över utmaningar eller framgångar som hänt sedan sist. Det är bra om du deltagit i ett intropass om du vill delta denna kväll.

Arrangemangsnummer: 104122

Ledare

Maria Estling Vannestål

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.