Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav bildbyrå

KALMAR

Lär dig tova ull

Välkommen till en cirkel för dig som vill lära dig att tova ull! Vi träffas i liten grupp och håller avstånd till varandra.

Startdatum

Se beskrivning

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:00 - 18:30

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

Sensus KalmarRättigheten

Skeppsbrogatan 47 39231 KALMAR

Pris

650 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Att tova ull går att göra på flera olika sätt och kursen lär ut tekniken nåltovning, dvs du använder en tovningsnål för att sammanfoga ullens fibrer i varandra. Vid varje tillfälle finns möjlighet att påbörja ett nytt projekt, kanske ett grytunderlägg, sittdyna, äpple eller ett kramhjärta.

Gruppen träffas vid 6 tillfällen, där ledaren går igenom de olika teknikerna och guidar vidare när ni provar er fram. Medtag oömma kläder då ull gärna fastnar lite här och där.

Cirkeln är planerad till tisdagar kl. 17.00-18.30 och startar vid full grupp i Sensus lokaler på Skeppsbrogatan 47.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Material kan tas med själv (nål, nåldyna och ull i de färger du vill använda varje gång) eller köpas av Sensus för 350 kr för hela kursen. Meddela vid anmälan om du vill ta med eget eller köpa av oss.

Ledare

Kerstin Hoffsten har gått kurser i flera olika hantverk men är också självlärd och hittas ofta med ett handarbete vid sidan.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Arrangemangsnummer: 52445

Kontaktperson