MALMÖ

Längre in i dansen och Grundläggande dansledarutbildning; starthelg

Har du dansat länge eller just upptäckt Heliga danser/Cirkeldans? Vill du upptäcka mera, dansa mera och kanske leda andra i dansen?

Startdatum

7 november 2019

Veckodagar

Torsdag, fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

4 tillfällen, 24 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

1700 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I den här utbildningen fogar du själv samman delarna och kan ta det i din egen takt: -Du startar med en helgkurs som ger dig grunderna, några danser, hur man läser och skriver notation, hur man arbetar med musik, steg, inlärning, vad det innebär att vara dansledare och en hel del annat kring detta. -Du deltar i ett antal valfria dansworkshops och kurser med olika teman, där du får dansnotationer, musik och därmed danser att arbeta vidare med – med de redskap grundhelgen givit dig. -Vi samtalar om våra erfarenheter av arbetet på nätet och vid ytterligare möten lagda samband med dansdagar -Du avslutar med ytterligare en helg där du kan bli diplomerad dansledare. När du deltagit i minst 4 av mina heldagsworkshops med olika tema, typ Tid att dansa, minst en helgkurs och därtill minst en workshop med någon annan dansledare, så kan du anmäla dig till en avslutningshelg. Varje år kommer det att erbjudas en starthelg och en avslutningshelg. Du kan ta lång tid på dig om du vill, eller samla erfarenheter i snabbare takt. Om du redan deltagit i många workshops kanske du känner dig redo för avslutning redan nästa år.

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan mer än tjugo år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med Heliga danser på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden liksom deras genklang i vår tids koreograferade danser. Pia har erfarenheter från många sorters dans, fick sin första utbildning i Heliga danser av Maria Rönn 1994 och har sedan dess dansat med många dansledare från olika håll i världen, bl.a. Laura Shannon, Judy King, Nanni Kloke, Gabriele Wosien och Ursula Hasenburg, och med olika inriktning. Hos Laura Shannon har hon också deltagit i två fördjupnings-intensivår med påbyggnadsår och med Judy King och Nanni Kloke två omgångar av utbildningen The dancer within. Pia har utbildat dansledare i 20 år och har också stor erfarenhet av arbete med symboler, myter, sagor och meditation, bl.a. som lärare vid Institutet för analytisk psykologi(Jung) i Stockholm som forskare i litteraturvetenskap i Lund. Mer information: pia.lamberth@sensus.se och www.pialamberth.se

Sista anmälningsdag

1 oktober 208 Avanmälan efter detta datum kräver läkarintyg såvida det inte finns någon på köplats.

Arrangemangsnummer: 317784

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.