ÖREBRO

Länets konst 2018 - på Örebro slott och Tegelbruket

Länets konst är en salong som liksom tidigare år öppen för alla som är verksamma inom konst med anknytning till länet – proffs och amatörer. Årets upplaga är extra stor; utöver den ”öppna” salongen kommer det i år också finnas en ungdomsklass. Länets konsts öppna salong kommer att visas på Örebro slott, medan Ungdomssalongen visas på Tegelbruket. Tegelbruket är en pulserande mötesplats och smältdegel för Örebros unga. En mycket spännande utställningsyta.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dagar

Lördag

Tid

Kl 17:00 - 21:00

Pris

Kostnadsfritt

Samlingsutställningen för alla konstutövare i länet återkommer nu i höst. En nyhet är att Länets konst denna gång har två ”klasser” – varav en egen salong för ung konst.

Juryn

En jury väljer ut verk bland de som lämnats in. Juryn består av ett litet antal personer som på något sätt är aktiva inom konst, med lite olika erfarenhetsramar och med god vana av att titta på och ta ställning till konst. Vem som ingår i juryn är hemligt till invigningen – först då avslöjas vem som valt ut verken i det aktuella årets utställning! Juryn kommer att välja verk ur både den öppna klassen och ungdomsklassen. Eftersom det är nya jurymedlemmar varje år blir deras resonemang också helt olika från år till år – vad en jury ratar kan alltså nästa jury mycket väl falla för! I bedömningen får juryn inte veta vem som ligger bakom konstverken då varken kön eller namn på konstnären redovisas när jurymedlemmarna ska ta ställning.

Lämna in

Alla tekniker är välkomna; måleri, skulptur, teckning, fotografi, grafik, video, textil eller installation. Det finns inget minsta antal verk som måste antas av varje konstnär, det räcker att juryn fastnar för ett av de inlämnade verken av en konstnär för att det ska få komma med i utställningen. Konstverken kan, men behöver inte, vara till salu.

Ungdomsklassen

Ålder är 16-25. Inlämningstider och -lokal är samma för alla, se nedan. Ungdomssalongen visas på Tegelbruket.

Datum för inlämning

Man lämnar in sina verk 12 – 14/11. Inlämning kommer att ske i museibyggnaden på Engelbrektsgatan 3, medan själva utställningen alltså visas på Örebro slott och på Tegelbruket. Inlämningstiderna för dessa dagar kommer att meddelas längre fram under året. Se uppdateringar på olm.se för mer information. Tillsammans med inlämning lämnas en anmälningsblankett.

Anmälningsblankett

Ladda ner anmälningsblanketten här. Finns även att hämta i pappersform i turistbyrån i sydvästra tornet på Örebro slott.

Kostnad

Det kostar 200kr att lämna in till salongen, 100kr för ungdomsklassen. Avgiften betalas inte tillbaka om man blir refuserad.

Utställningsperioden är denna gång 24/11 2018 till 13/1 2019.

Arrangemangsnummer: 278169

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.