Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.
Måndag
Kl 10:00 - 20:00
Kostnadsfritt
Gott om platser kvar
För alla livsmedelshanterande verksamheter är grundläggande kunskap om livsmedelshygien A och O. Rätt kunskaper och rutiner skapar en hållbar verksamhet och hjälper dig att behålla nöjda gäster.
Ett förebyggande och effektivt hygienarbete är därför en grundläggande framgångsfaktor. Det minskar risken för reklamationer, matförgiftningar, allergiska reaktioner, svinn och arbetsavbrott – med nöjda och återkommande gäster som resultat.
Kursen går bland annat igenom:
Vad livsmedelskvalitet innebär
Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering
Grundförutsättningar för livsmedelshantering
Kritiska steg i livsmedelshantering
Baskrav för egenkontroll
Myndigheternas roll – lagstiftning och offentlig kontroll
Personlig hygien och rutiner
Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror
Kursledare
Marie-Louise Danielsson-Tham är leg. veterinär och professor i livsmedelshygien vid Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Hon är en erkänt god pedagog och mycket uppskattad lärare och föreläsare. Ett nyckelord i hennes forskning är smittspårning. Marie-Louise har varit med och utrett några av Sveriges största matförgiftningsutbrott och har medverkat i en rad radio- och TV-program. Hon har bl a varit en av två programledare i serien ”Rent Hus” i TV4 och i Sveriges Städmästare i SVT 1.
Upplysningar:
Stiftsgården Rättvik, tel 010-160 80 00,
e-post: program@stiftsgardenrattvik.se
Arrangemangsnummer: 405714