Bild: Scandinav Bildbyrå
Vikingarnas dryck, gudarnas dryck eller honungsvin - kärt barn har många namn! Mjöd är en av världens äldsta drycker och i denna kurs går vi igenom alla steg i mjödbryggning samtidigt som vi pratar historia, smaksättning, kemi och variationer.
Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.
Söndag
Kl 12:15 - 14:30
3 tillfällen, 9 studietimmar
750 kr
Gott om platser kvar
Oavsett om du är intresserad av mjöd ur ett kulturhistoriskt perspektiv eller bara vill testa något nytt är du varmt välkommen!
Det är många moment och därmed också många fallgropar som mjödbryggarens ställs inför. Ska det vara smaksättning i mjödet? Ska smaksättningen behandlas innan? Vill du ha en sötare dessertmjöd eller en torrare matmjöd? Är vildjäsning din grej där det kan gå hur som helst eller vill du ha stenkoll med tillsatt jäst och noggranna mätningar? Hur blir jästen lycklig och jobbar för oss istället för mot oss?
Allt detta och mycket mer kommer vi att gå igenom under kursen som sträcker sig över 3-4 månader och tre träffar (datum sätts av deltagarna). Under kursen håller ni kontakt med varandra och ledaren via mejl eller en Facebook-grupp och det går bra att brygga sin egna mjöd parallellt med kursen med handledning genom alla moment.
Vår ledare är Glenn Salt, mjödentusiast från Fresno, Kalifornien som numera är bosatt i Växjö. Glenn har alltid ett antal satser igång och har över hundra olika bryggningar i ryggen. Kursen ges därför på engelska.
Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med
Arrangemangsnummer: 56649