Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ÖRSJÖ

Kurs i att brygga egen mjöd

Vikingarnas dryck, gudarnas dryck eller honungsvin - kärt barn har många namn! Mjöd är en av världens äldsta drycker och i denna kurs går vi igenom alla steg i mjödbryggning samtidigt som vi pratar historia, smaksättning, kemi och variationer.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 12:15 - 14:30

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Lokal/rum

Gillestugan

Pris

550 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Oavsett om du är intresserad av mjöd ur ett kulturhistoriskt perspektiv eller bara vill testa något nytt är du varmt välkommen!

Det är många moment och därmed också många fallgropar som mjödbryggarens ställs inför. Ska det vara smaksättning i mjöden? Ska smaksättningen behandlas innan? Vill du ha en sötare dessertmjöd eller en torrare matmjöd? Är vildjäsning din grej där det kan gå hur som helst eller vill du ha stenkoll med tillsatt jäst och noggranna mätningar?

Allt detta och mycket mer kommer vi att gå igenom under kursen som sträcker sig över 3-4 månader och tre träffar (datum sätts av deltagarna). Under kursen håller ni kontakt med varandra och ledaren via mejl eller en Facebook-grupp och det går bra att brygga sin egna mjöd parallellt med kursen med handledning genom alla moment.

Ledaren

Vår ledare är Glenn Salt, mjödentusiast från Fresno, Kalifornien som numera är bosatt i Växjö. Glenn har alltid ett antal satser igång och har över hundra olika bryggningar i ryggen. Kursen ges därför på engelska med möjlighet till tolk vid behov.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Arrangemangsnummer: 53718

Ledare

Glenn Mitchell Salt

Kontaktperson