MALMÖ

Kropp - dansens redskap

Kroppens centrum

Startdatum

26 oktober 2019

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 13:30 - 18:00

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

I en serie på tre halvdagar under 2019 undersöker vi med hjälp av cirkeldanstraditioner hur våra kroppar dansar, vad vi kan hjälpa oss själva med för att dansa lättare och mera, vad vi gillar och vad inte. I dans och dansövningar fokuserar vi på olika delar av våra kroppar för att finna och utveckla våra inre dansare. Den andra gången låter vi torson; höfter, axlar, bröstkorg, ryggrad, rumpa, få huvudrollen. Här är vi ofta ganska låsta medan vi är fokuserade på fötterna, men kanske är det högre upp som dansen egentligen blir till. Låt oss finna ut! Vi dansar de stora rörelserna och de mycket små, följer gamla traditioner och skapar nya. Våra danser är urgamla såväl som nyskapade i cirkeldanstraditionen. Så klart är hela kroppen med i alla danser, vi bara flyttar fokus.

Tider

Detta är del ett av en tredelad svit; Tre lördagseftermiddagar under året: 17 aug, 26 okt och 23 nov. Du kan deltaga i någon eller flera delar! Du måste inte vara med från början även om det så klart är bäst - för hela din kropp

Förkunskaper

Du behöver inte ha dansat förut.

Ledare

Pia Lamberth, arbetar med dans sedan över 20 år, leder grupper, utbildar ledare, håller seminarier och workshops i Heliga danser.

Pris

Du betalar 750kr, inklusive visst material, för alla tre lördagarna eller 300kr per gång. Säg till när du anmäler dig - sedan är det för sent att få specialpriset.

Arrangemangsnummer: 317780

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.