KRISTINEHAMN

Kristall ger Strandhugg

Musikunderhållning. Kristall ger Strandhugg - en odyssé i kvinnors tonkonst längs hela Sveriges kust

Datum

21 juli 2019

Dag

Söndag

Tid

Kl 18:00 - 19:15

Pris

Kostnadsfritt

Strandhugg är en resa både i tid och geografi under vilken Kristall presenterar kvinnors tonsättningar från Norrbotten till västkusten. Publiken får möta tonsättarnas livsberättelser via brev, citat och historiska fakta och under konserten skapas därigenom en atmosfär från flydda tider, livsöden och dess förutsättningar.

Mer info om konserten

Tonsättare på repertoaren är bland andra Amanda Maier-Röntgen, Greta Taube, Alice Tegnér, Elfrida Andrée, Inger Wikström och Kerstin Jeppsson och musiken presenteras i ett varierat program med trions olika möjligheter. Kristall består av Lisa Fröberg - klassisk sång, Karin Wiberg - violin och Karin Haglund - piano.

Programmet ingår i Karlstads stifts sommarmusik 2019.

"För alla dem som söker sig till kyrkan som rum för musiken, kommer det inte att duga med en cd-skiva i en aldrig så hyfsad ljudanläggning. Människor söker sig dit för mötet med det som är musikens klappande hjärtmuskel, dess livsnerv: Människan bakom."

(Agneta Lagercrantz)

Sommarmusik i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan står för en stor del av samhällets offentliga musikutbud och genomför under ett år ca 25 000 offentliga musikevenemang (konserter och musikgudstjänster). Här kan Ni se något av det som händer i stiftets kyrkor under sommarmånaderna.

Anders Göranzon Stiftsmusiker, Karlstads Stift anders.goranzon2@svenskakyrkan.se 054-17 24 26

Arrangemangsnummer: 996936

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.