Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

TROLLHÄTTAN

Krisberedskap, om vad och hur man kan göra i kris

Trollhättans lottakår vill bjuda in dig till en studiecirkel i tre delar som handlar om Krisberedskap och vad du som medborgare behöver veta om det blir en samhällskris. Kursen idag ger dig en första inblick i vad Krisberedskap är. Du får en grundläggande förståelse för hur du kan hantera, agera och informera andra vid en kris.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Info

• Ingen förkunskap krävs
• Utbildningen är i första hand riktad till dig som är medlem i Trollhättans lottakår, vi kommer även att skicka ut inbjudan till närliggande kårer.
• Max 20 deltagare (först till kvarn..)
• Kaffe/te och smörgås kommer att finnas att köpa på plats

”Det handlar om att vara förberedd på olycka eller kris. Det kan handla om din eller din familjs säkerhet. Ett första mål kan vara att klara sig 72 timmar om man får plötsligt bortfall av el, vatten eller samhällsfunktioner. Tanken från myndighetshåll är att alla som har möjlighet ska klara sig på egen hand i en vecka vid kris. Så att myndigheterna kan hjälpa de allra svagaste och utsatta. Det finns en föreställning om att vi tänker mest på oss själva. Att vi roffar åt oss konserver, vattendunkar och toalettpapper tills hyllorna gapar tomma i affärerna och att de sedan försvarar sina bunkrade livsmedel med sitt liv, utan en tanke på hur andra klarar sig i krisen.”

Anmälan

Görs via "Till anmälan" här ovanför.

Arrangemangsnummer: 343614