MALMÖ

Kreativt skrivande: Skrivarvecka i Grekland

för dig som skriver, vill skriva, längtar efter att komma igång, komma bort, komma till ro, påbörja, komma vidare, försöka.

Startdatum

1 april 2019

Dagar

Måndag

Tid

Kl 10:00 - 18:00

Omfattning

6 tillfällen, 50 studietimmar

Pris

4995 kr

Du har redan eget skrivprojekt eller så vill du hitta ett. Kanske längtar du bara efter egentid som ger dig möjlighet att utveckla något som ännu är vagt och outtalat inom dig. Du får stöd av skrivgruppen och vägledning av en erfaren skrivpedagog, du bor mitt i en grekisk by och ändå avskilt från myllret, med utsikt över havet.

Varje morgon börjar vi med en timmes skrivprat, och du får du ett skrivincitament för dagen som du kan använda ifall du inte vill skriva på egen hand. Vi har fasta skrivtider på förmiddagen men det går att dra sig tillbaka till sitt rum eller till ett café i närheten. Vi möts över en enkel lunch som vi ordnar själva. På eftermiddagen kan du fortsätta att skriva eller göra små eller större utflykter, ensam eller tillsammans med andra som har lust. Det finns en het källa på gångavstånd från byn och möjlighet till kortare eller längre rundvandringar - eller helt enkelt för havsbad och vila. Vi träffas på kvällarna på restaurang, äter gott och berättar för varandra vad vi har skrivit under dagen, pratar vidare och ger varandra feedback.

Du får enskild skrivledning i början och slutet av veckan (om du så önskar). Det går bra och rekommenderas att ha med en egen laptop eller skrivplatta men det kommer inte att finnas någon möjlighet att skriva ut texter. Vi har ett förberedande möte på Sensus i Malmö och kommer att utvärdera skrivveckan några veckor efter resan.

Ledare

Sabine Neumann, MA, skrivpedagog, litteraturöversättare, redaktör och författare med många års erfarenhet som kursledare i kreativt skrivande. Hon har varit på ön Lesvos minst en gång per år under de senaste nio åren, både som kursledare och på egen hand.

Var

Vi bor på en pension med det underbara namnet The Schoolmistress with the Golden Eyes, mitt världsarvsbyn Molyvos på Lesvos nordkust. Utsikten är underbar och vi har nära till bageriet och allt annat man kan behöva. Lesvos ligger nära Turkiet och det osmanska inflytandet känns på gator och torg. Öns berömda dotter Sappho anses vara en av antikens största lyriska poeter och ön har härbärgerat många kulturpersonligheter genom historien; förutom Sappho bl.a. poeter som Alcaeus och Terpander och Nobelpristagaren Odysseas Elytis. Vår pension har fått sitt poetiska namn från en roman av Stratis Myrivilis som även han är född på ön.

April är vårens tid på Lesvos, allt blomstrar och grönskar, mandelträden blommar liksom tusentals vårblommor och orkidéer. Vindarna kan vara svala ibland men solen är varm.

Hur

Du flyger med reguljärflyg som mellanlandar i Aten. Du bokar och betalar själv. Det finns många valmöjligheter i olika prisklasser, allt är billigare ju tidigare man bokar. Vi hjälper dig gärna med råd och dåd. Kursen börjar måndag morgon den 1 april så du behöver flyga den 31 mars. Vi avslutar vår gemensamma tid på lördagen 6 april och du kan flyga hem dagen efter eller stanna så länge du vill.

Pris

Skrivarkursen i en liten grupp (max. 6 deltagare) inkl. för- och efterträff, enskilda skrivsamtal och hjälp med bokning av flyg och transport kostar 4995 kr. Sju nätter i enkelrum går upp till ca 2500 kr. Flyget betalar du ca. 3000 kr för. Om alla deltagare kommer med samma flyg från Aten den 31 mars så kan gemensam resa ordnas till Molyvos från flygplatsen. Maten (även frukost) står du själv för. Det finns små livsmedelsaffärer och ett bageri i närheten av pensionen. Lunch fixar vi tillsammans till en ringa kostnad. När vi äter på restaurang kommer det att kosta ca. 10-15 Euro per person.

Kursavgiften betalas till Sensus i två omgångar. Du betalar in 1000 kr i anmälningsavgift; det kommer en faktura så snart du anmält dig och din plats är inte säkrad innan den är betald. Denna summa är inte återbetalningsbar vid återbud. Resterande summa får du en faktura på som skall vara betald senast i början av mars. Logi betalar du i reda pengar (Euro) direkt till pensionen när då åker därifrån.

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 1 mars. OBS Återbud utan läkarintyg accepteras inte senare än detta datum och anmälningsavgiften kan inte återbetalas. Anmälan och info [Pia Lamberth] (mailto:pia.lamberth@sensus.se) eller info Sabine Neumann

Arrangemangsnummer: 318031

Kontaktperson

Ledare

Sabine Neumann

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.