Kreativt skrivande: Skrivarcirkel på nätet i vår

Har du lust att låta tankar och skrivande flöda i vår trots kommande ljus och grönska och arbete och skola och allt vad det kan vara som kommer i vägen?

Startdatum

3 februari 2020

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 15:00 - 17:00

Omfattning

13 tillfällen, 48 studietimmar

Plats

Hemmen

Pris

2300 kr

Antal platser kvar

Fullt – men du kan anmäla dig som reserv

Den nätbaserade skrivarcirkeln är ett utmärkt tillfälle för dig att integrera ditt skrivande i din vardag eftersom du kan skriva var och när du vill - på bussen, i skogen, på en parkbänk, vid köksbordet, i sängen, ja varhelst skrivlusten rinner till. Här hittar du ett skyddat rum där du kan (åter)upptäcka din kreativitet och hitta nya vägar i ditt skrivande. Där får du också inspiration av andras texter och ny motivation och skrivglädje och kanske börjar en lång och produktiv resa här. Du upptäcker inte bara ditt skrivande utan få också nya läs-ögon.

Cirkeln inriktar sig på berättandets hantverk; hur förmedlar man sitt stoff på det sätt som passar det bäst? Vi undersöker betydelsen av författarens val av tempus, berättarpositition, genre, ordval och allt annat som kan omskapa en berättelse på så många olika sätt.

Varannan måndag under våren får du skrivuppgifter, deadline är måndag två veckor senare och kommentarer till de andras texter på söndagen samma vecka. Varannan vecka är alltså skriv-och vilovecka.

Tid

start 3 februari och sista kommentarer 3 maj. Varannan vecka är inlämnings- och kommentarvecka. Omfattningen är alltså 13 veckor och 6 texter

Plats

Var du än vill sitta med din dator. Du behöver inte passa tider, bara deadlines.

Förkunskaper

Du har kanske just kommit igång med ditt skrivande eller ha skrivit länge redan. Viss datorvana - eller en hjälpare - kan behövas i början. Vi har en egen "skrivarlya", en plattform i Learnify.

Ledare

Pia Lamberth, litteraturvetare, dansare, läsare och skrivare med berättandet i fokus.

Anmälan

OBS avanmälan senare än två veckor före kursstart accepteras ej utan läkarintyg

Arrangemangsnummer: 149018

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.