MALMÖ

Kreativt skrivande: En plats att skriva ifrån

Hitta din egen startpunkt

Startdatum

14 juni 2019

Dagar

Fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 20 studietimmar

Pris

1750 kr

Du känner pirret. Du har lust att skriva, att få något på papper, du känner en längtan efter att utforska dina inre världar, din fantasi, din lekfullhet. Du vill närma dig din inre sanning, något som inte riktigt kan fattas i ord men som ändå finns: en vag känsla.

Du längtar inte efter väldefinierade former, du vill inte begränsas. Du vill helt enkelt bara få utrymme för att se vart orden kan bära dig, få lov att ge efter för galna infall eller till och med producera nonsens. Du är ute efter friheten som finns på ett vitt papper, efter ett äventyr som inte kan pressas in i ramar. Du vill hitta på, tas i hand av en fantasifigur, du vill inte skämmas längre för att du aldrig riktigt passar in. Du vill ta in din egen plats.

Var är platsen för ditt skrivande?

Var känner du dig hemma?

Under denna helg kommer vi att använda enkla skrivimpulser och övningar för att frigöra vår kreativitet och vår lust att skriva. Vi låter skrivandet hända utan att blanda oss för mycket med vårt kontroll- och perfektionsbehov. Vi är öppna för överraskningar och oförutsedda vändningar. Du upptäcker kanske plötsligt att det är roligt att skriva när du inte förväntar dig ett givet resultat. Vi skriver korta texter som inte behöver tillhöra någon genre.

Förkunskaper

Öppenhet och förutsättningslöshet är allt som krävs för att delta i denna kurs.

Tid

fredag 18-21, lördag och söndag 10-17

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Övrigt

OBS avanmälan senare än två veckor före kursstart kräver läkarintyg.

Arrangemangsnummer: 318028

Kontaktperson

Ledare

Sabine Neumann

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.