Distans

Kreativt skrivande – en digital inspirationscirkel

En kurs för dig som vill börja skriva eller för dig skrivit ett tag och behöver en injektion. Den ger inspiration till dig som är intresserad av att skriva skönlitterärt, poesi, dramatik eller låttexter.

Startdatum

12 april 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Omfattning

4 tillfällen, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Under fyra kvällar får du en timmes skrivövningar kopplat till fyra olika teman, med inspiration hämtade ur litteraturen. Du får verktyg för hur du kan komma igång när du har skrivkramp. Du får öva på att gestalta personer ur olika perspektiv, för att undvika stereotyper och skapa mångfacetterade karaktärer som människor kan relatera till. Du får testa på att skriva fram konflikter som kan både hindra och driva oss som människor. Och du får testa på hur metaforer kan lyfta en text och skapa förståelse.

När kursen är slut har du fått en bättre förståelse för varför du skriver och vad du vill skriva, samt hur du vill skriva det. Vad det är för typ av personer, perspektiv och dilemman du vill skildra.

Kursupplägg

Kursen är online fyra måndagar klockan 19:00 den 12 april, 19 april, 26 april och 3 maj.

Utrustning

Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare, gärna hörlurar, samt internetuppkoppling. Du får en instruktion i hur du använder verktyget Zoom innan studiecirkelns start.

Teman:

  • Hitta ditt skrivande och dina drivkrafter *Persongestaltning och berättarperspektiv
  • Metaforer som berättarverktyg *Konflikt (inre och yttre) Max antal deltagare: 10

Kursspråk

Svenska

Cirkeln i kreativts skrivande genomförs i samarbete med Sensus och Det fria ordets hus i Växjö.

Om ledaren:

Maria Niemi, normkreativ kommunikationsstrateg på Hyvää, med en högskoleexamen i kreativt skrivande vid Södertörns högskola, som fått sin poesi publicerad i olika diktsamlingar och just nu skriver på sin första skönlitterära bok.

Ledare

Maria Niemi

Kontaktperson