MALMÖ

Kreativitet, ilska, satir och personlig utveckling

En möjlighet att utforska din helt egna subjektiva inre verklighet och ge den ett uttryck

Startdatum

15 februari 2019

Dagar

Fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 20 studietimmar

Pris

1850 kr

Vi arbetar med olika kreativa övningar med element från teater, dans, bild och text. Vi kommer att undersöka det satiriska anslaget som kan vara ett sätt att uttrycka det förbjudna, lyfta fram skammen i ljuset och busa med det som skrämmer och dominerar våra liv på ett osunt sätt.

Petra Lindblom är auktoriserad gestalterapeut och en erfaren kursledare. Hon har bakgrund i teater och konstnärligt skapande. På många av sina kurser om kreativitet och personlig utveckling har hon upptäckt att satiren ofta får en framträdande plats som blir förlösande för deltagarna. Därför sätter denna kurs direkt fokus på satir som en välbehövlig ventil för människor med stor empati och vill låta den bli ett kraftfullt stöd i ett liv som känns komplicerat.

Satiren blir ett uttryck som släpper fram den inneboende frustrationen och på så sätt kan bli både förlösande och gränssättande. Den passar bra ihop med gestaltterapi där man ser gränssättandet(aggressionen) som en viktig del i den personliga utvecklingen. Gränssättandet hjälper individen att skapa sitt liv i stället för att vara ett offer i en ond värld. Satirens humor kan öppna hjärtat och förlösa många skratt och gömda känslor.

Vi kommer på kursen att utforska och leka. Vi kommer att uttrycka oss och dela med varandra i närvaro, medvetenhet och kontakt.

Tid

15-17 februari; kl 18-21 på fredagen, 10-18 på lördagen och 10-16 på söndagen

Anmälan

Avanmälan senare än 2 veckor innan kursstart accepteras ej utan läkarintyg

Arrangemangsnummer: 318038

Kontaktperson

Ledare

Petra Lindblom

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.