Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Körsång - aktivitet eller nödvändighet?

Välkommen till en dag kring den gemensamma sångens betydelse för individ och samhälle på Dunkers Kulturhus för dig som är körledare, körsångare, pedagog, beslutsfattare eller intresserad av demokratifrågor.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 13:00 - 20:30

Omfattning

2 tillfällen, 4 studietimmar

Plats

Dunkers kulturhus

Helsingborg

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Sång och musik har en unik förmåga att beröra och engagera, riva murar och bygga broar. Det är en meningsfull fritidsaktivitet för 100.000-tals sångare varje vecka. Men det är så mycket mer!

I både svenska och utländska körer uttrycker sångare att kören är den plats där de hittar kraft för att orka ytterligare en vecka. Musik har också en förmåga att lära oss något om tillit, samspel, delaktighet och demokrati där körsångens betydelse i länder som Sydafrika och Estland i princip inte kan överskattas.

Tid och plats Onsdagen 11 maj kl. 13.00 - 15.30 eller 18.30 - 20.30 (i något kortare form). Välj den tid som passar dig bäst. Klockan 12.00 är du som är ledare / lärare välkommen till gemensam lunch på Dunker Bar & Matsalar (självkostnadspris, betalas på plats).

Bland föreläsarna:

Sofia Söderberg – Musiken vårt första språk. Sofia tar oss med på en hissnande resa genom mänsklighetens tidiga musikaliska historia. Vad förde oss samman och vad håller oss samman?

Christian Schultze – Sång och demokrati i harmoni. Lunds studentsångare, en av Sveriges äldsta körer, finns i en lång tradition där körrörelsen och folkrörelserna växte fram sida vid sida. Vad kan körsång lära oss om samspel och demokrati?

Jonas Engström & Emma Leijon – Kören som mötesplats. Emma och Jonas delar tillsammans med sångare från Helsingborgs Världskör erfarenheter kring sångens universella språk, körsång som en mötesplats och mångfald som en förutsättning för harmoni.

Susanne Rydén - Sjungande barn. Genom det nationella initiativet Sjungande barn vill Kungliga Musikaliska Akademien med preses Susanne Rydén lyfta och verka för barns rätt till sin röst och musiken som en livslång resurs.

Med flera medverkande.....

Information och anmälan Hör gärna av dig med frågor till info@soulfulmusic.se

Kostnad 250:- (eftermiddag), 150:- (kväll)

Anmälan Görs via länken ovan tillsammans med betalning via https://dunkerskulturhus.se/event/korsang-aktivitet-eller-nodvandighet/

Hör gärna av dig med frågor till info@soulfulmusic.se

www.facebook.com/events/538660837689844

Ett samarbete mellan Dunkers Kulturhus, Körcentrum Syd, Visionsfonden, studieförbundet Sensus, Soulful Music och Kreativ Struktur, Lokaltidningen och The Rockin Pots.

Arrangemangsnummer: 322808

Ledare

Jonas Engström

Kontaktperson