LUND

Kören som växtplats - en dag för kyrkomusiker, körledare och andra intresserade i Lunds Stift

Välkommen till en heldag kring Kören som växtplats - då vi låter oss bli inspirerade och eller utmanade kring frågor som rör körens möjligheter och delaktighet i församlingens olika sammanhang.

Startdatum

29 januari 2019

Dagar

Tisdag

Tid

Kl 9:30 - 15:30

Pris

150 kr

Program:

09.30 Fika

10.00 Delaktighetens kris – Gudstjänstens pedagogiska utmaning Caroline Gustavsson är docent i religionspedagogik och lektor vid Stockholms universitet. I sin senaste bok ”Delaktighetens kris” bjuder hon in oss i körsångares perspektiv på Svenska kyrkans gudstjänst. Genom projektet ”Delaktighet i praktiken” följer hon som forskare den gudstjänstprioritering man gör i Asarums pastorat, Lunds stift.

12.00 Lunch

13.30 The choir - A place to grow Diane Clayton-White, körledare, kompositör och Minister of Music Faithful Central Bible Church i Los Angeles, USA. Gospelkören är känd inte bara för sin speciella klang utan även som en växtplats för att hitta glädje, tröst och styrka mitt i tider av kamp och lidande. delar med sig av sin erfarenhet av kören som en växtplats för att hitta glädje, tröst och styrka mitt i tider av kamp och lidande. Vilka erfarenheter kan vi lära oss av och hur påverkar det vår roll som körledare?

14.30 Kyrkokören - är det diakoni, mission eller undervisning? Christian Schultze, kyrkomusiker, St Johannes kyrka i Malmö, delar tankar om sitt arbete med församlingens körverksamhet och den ständigt aktuella och prisbelönta Vegakören.

15.30 Fika

Läs gärna Caroline Gustavssons bok ”Delaktighetens kris” www.artos.se/akademisk-litteratur/delaktighetens-kris-gudstjanstens-pedagogiska-utmaning

Anmälan senast 18 januari (Begränsat antal platser): https://internwww.svenskakyrkan.se/lundsstift/koren-som-vaxtplats

Arrangörer: Lunds stift, Sensus och Soulful Music

Arrangemangsnummer: 294656

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.