LEKSAND

Kördag " Mellan stad och land" med Anders Nyberg ht-19

”DET HELIGA LANDET"

Startdatum

8 september 2019

Dagar

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 18:00

Omfattning

1 tillfällen, 10 studietimmar

Pris

450 kr

Låtar till landsbygdens lov

Hösten 2020 är det precis 500 år sen Gustav Wasa sökte och fann stöd hos allmogen i Dalarna, vilket ledde till hans makttillträde några år senare. Och grundstenen var därmed lagd till det land vi känner idag.

Idag är frågorna om landsbygdens och stadens relation hetare än någonsin och många på landet tycker att landsbygdens subventionering av staden har pågått länge nog.

500 års-minnet kommer att uppmärksammas i Uppsala 14-15/11 2020 med ett seminarium kring landsbygdsfrågor och en musikalisk manifestation i Uppsala domkyrka (där Gustav Wasa ligger begraven) då tillresta landsbygdsbor tillsammans med Uppsala Domkyrkas egna sångare tar gemensam ton för landsbygdens sak.

Kom med och delta och ge din röst i detta historiska event!

Vi börjar sjunga upp oss redan i höst i Dalarna genom att bjuda in sångare till en workshopdag tillsammans med dala-körledaren Anders Nyberg och Uppsala Domkyrkokör. Dagen avslutas med att vi tillsammans med några av landskapets finaste spelmän och sångare plus Uppsala-sångarna skapar en magisk konsert tillsammans.

Körer och körsångare från norra delen av landskapet inbjuds ta del i Leksands kyrka lördagen 7 september 2019 och från södra delen i Gustafs kyrka söndagen 8 september.

Kursen är subventionerad och sångarna betalar endast för notmaterial och lunch / fika. Notmaterialet kommer att finnas tillhands innan och kommer även att finnas tillgänglig på nätet på körinstuderings-siten ScorX. Du som anmäler dig till kursen får information om Scorx när vi stängt anmälan.

Sista anmälningsdag är den 15/8-19

Arrangemangsnummer: 316338

Kontaktperson

Ledare

Anders Nyberg

Anders Nyberg är en svensk, musiker, kompositör, arrangör och körledare.

Anders Nyberg har såväl svenskt som sydafrikanskt medborgarskap. Under många år var han musiker i och ledare för sånggruppen Fjedur som i slutet av 70-talet turnerade i Sydafrika. Han har också arbetat med film, bland annat manusmedverkan i Såsom i himmelen som även Oscar-nominerades 2005.

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.