Distans

Kontraktsdag: Tro, hopp och covid

#

Startdatum

14 januari 2021

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Ett litet mikrovirus, även det en del av skapelsen, har fått en hel värld att stänga ner och stanna upp, göra osynliga gränser synliga, resa murar, skapa social och fysisk distans, göra människor sjuka, så pass sjuka att många dör.

Vad händer med vår värld? Och vad händer med oss som kyrka, när vi plötsligt tappar fotfästet i mötet med barn och unga, när vi behöver ställa in och ställa om och ställa fram? Den här förmiddagen leder Britt-Marie Frisell oss in i en tankesnurra kring spåren av viruset covid-19, kring allt som behöver ställas in och ställas bort i vår verksamhet.

Vi får reflektera kring hoppet för oss människor trots att viruset finns vid vår sida, vi som inte viker ner oss utan ser till att vi ställer om och säkerställer, att få lyfta den kreativitet som pandemin ändå föder. Och att också få dela tankar kring hur vi i vår tro och kristna gemenskap kan ge möjligheter att ha, återta och behålla glädjen över liv och gemenskap med alla barn och unga i vår kyrka. Det blir en förmiddag med inputs och reflektion, med delande och peppande för nya möjligheter och utmaningar.

Medverkande:

Britt-Marie Frisell från Östersund har en lång yrkesbana i Svenska kyrkan, hon är i grunden församlingspedagog och har tidigare arbetat över tjugo år som stiftskonsulent och konfirmandkonsulent i Härnösands stift. Britt-Marie har vartannat år varit huvudansvarig för samiska konfirmandlägren mellan åren 2006-2013. Hon utsågs till Årets förnyare i Svenska kyrkan 2014 för sitt arbete med ungt ledarskap och unga konfirmandledare och har författat flera utbildningsmaterial inom området. Nu har hon precis utbildat sig på Mittuniversitetet till personalvetare och säger själv att hon gått från ”att vara yrkestroende till att vara församlingsbo”, att få se och leva med vår kyrka ur ett annat perspektiv.

Program för dagen:

Dagen blir digital via Zoom. Länk skickas via mail till de som anmält sig veckan innan.

09.00 Välkommen, dagen börjar vi kopplar upp oss.

09.15, Inledning.

09.30 Pass 1

10.00 Paus för att sträcka på sig

10.15 Pass 2

11.00 Paus för att sträcka på sig

11.15 Pass 3

11.45 Tack för idag och avslut

12.00 Slut

Sista anmälningsdag: 8 januari 2020

Samarr mellan: Vindelns församling, Barn- och unga nätverket och SENSUS

Arrangemangsnummer: 410935

Ledare

Britt-Marie Frisell

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.