Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Konstutställning: Ekon från Butja

Filmaren och konstnären Paul Jackson Wallin och konstnären Börje Lindberg har precis färdigställt det gemensamma projektet Dödsdansen, där Börje Lindberg stod för perfomance och Paul Jackson för film och bok.

Datum

15 april 2022

Dag

Fredag

Tid

Kl 10:00 - 18:00

Plats

Ravlunda kyrka

Pris

Kostnadsfritt

Nu, med anledningen av situationen i Ukraina, fortsätter de sitt samarbete med en gemensam konstutställning i Ravlunda kyrka under påsken. Utställningen, som består av bilder, skulpturer och installationer, görs i samarbete med Kiviks församling och Studieförbundet Sensus Skåne-Blekinge.

Under utställningstiden ges möjlighet att stödja Ukraina humanitärt genom Act Svenska kyrkan. Verken är inte till försäljning, utställningen är en ideell insats utan kommersiella inslag.

Om utställningen

Den mänskliga tragedin, ropen och destruktiviteten - men också igenkännandets hopp och den delade ensamhetens gemenskap. Paul Jackson Wallins och Börje Lindbergs utställning i Ravlunda kyrka är ett försök att ringa in det mänskliga dilemmat: den handlar om vår längtan efter hoppet, om våldet och destruktiviteten som närsomhelst kan rasera liv och drömmar. Vilka är vi? Vad kämpar vi mot? Ukrainas skugga ligger tung över utställningen. De sista verken skapade Paul Jackson Wallin under krigets första dagar för att bearbeta sin egen skräck inför den katastrof som vi nu står inför.

Konstnärerna vill skapa ett rum där vi kan spegla oss själva. Bara genom att se, förstå och bli medvetna om vår destruktivitet - och om vår gemensamma längtan - kan vi möta och känna igen oss i den andre. Verken vill påminna om det vi helst förtränger; om vår kollektiva glömska som bär på undergångens frö. Den som inte ser avgrunden kan inte heller undvika att falla ner i den. I andras drömmar och våldsamhet ser vi oss själva, vår gemensamma belägenhet.

Som kulturarbetare vill vi bidra till att stödja de som nu lider i Ukraina, och samtidigt visa hur konsten kan spegla och bli en del av samtiden. Att bara stå bredvid duger inte.

Utställningstid: 15-18 april, öppet mellan klockan 10 och 18 samtliga dagar

Kontakt:

Paul Jackson Wallin: 0700-15 95 92

Börje Lindberg: 070-987 66 64

Natasja Jackson Wallin, komminister Kiviks församling: 0763-14 14 33

sensushjärtakultur

Arrangemangsnummer: 213410