Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Stewen Quigley

LUND

Konsert Orphei Drängar

Det 80 man starka Sångsällskapet Orphei Drängar – i folkmun kallat “OD” - firar detta Alfvénska jubelår genom att bjuda på ett dignande smörgåsbord av den allra finaste körlyriken, klassisk som nyskriven, av stort och smått, sakralt och profant. #Sensushjärtakultur

Datum

22 oktober 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

Allhelgonakyrkan LundLunds Allhelgonakyrka

Bredgatan 34 22221 LUND

Pris

Se beskrivning

Konsertens huvudkompositör är förstås tonsättaren Hugo Alfvén, som ledde OD under hela 30 år och med sin känsla för manskören som mångsidigt instrument förnyade och utvecklade hela den repertoaren. Förutom Alfvéns och andra svenskars manskörspärlor finns franskt, engelskt, estniskt och ukrainskt på programmet. Därutöver utlovas en spektakulär surpris med lokal prägel!

Med sig har kören barytonsångaren och tidigare OD:isten Henning von Schulman, pianisten Folke Alin och naturligtvis sin dirigent sedan 2008, Cecilia Rydinger.

Mer information och biljettbokning

Lund Choral Festival 17–23 oktober. En vecka i oktober fylls Lund av sång när Körfestivalen intar staden. Denna gång blir det återigen i stor skala med mycket populära akter som Galakonserten, SjungGung och ett fullsmockat program med över tjugo medverkande körer.

Samarrangemang mellan Musik i Syd och Sensus

LCF

Arrangemangsnummer: 215583

Kontaktperson