VÄXJÖ

Kongress för församlingspedagoger!

Yrkesföreningen församlingspedagoger i Svenska kyrkan arrangerar tillsammans med Växjö stift, Växjö pastorat och Sensus Östra Götaland årskongress på temat Vuxenpedagogik

Startdatum

30 januari 2020

Veckodagar

Torsdag, fredag

Tid

Kl 9:30 - 14:30

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Pris

1300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi kommer att vara på Elite stadshotell och på Domkyrkocentrum i Växjö. Under dagarna kommer vi att ha fokus på vuxenpedagogik, men vi kommer självklart också prata pedagogik, undervisning, teologi, gudstjänst och utbyta erfarenheter. Vi börjar på torsdagen med drop-in-fika kl 0930 och inledning kl 10. Yrkesföreningens årsmöte kommer också att gå av stapeln under dagarna. Vi firar mässa i Växjö domkyrka på torsdagskvällen. Dagarna innehåller gemensamma storföreläsningar med Elisabeth Andersson: Musiken som ett medel, Jonas Eek: Livsfrågorna och evangeliet - om Bibeln i kyrkans undervisning och Erica Byström: Att iscensätta vuxnas lärande. Utöver dessa finns också valbara seminarier på fredagens eftermiddag.

Valbara seminarier:

Seminariepasset pågår under fredag den 31 januari kl 1300-1430. Du skickar ett e-postmeddelande till birgitta.axelsson.edstrom@sensus.se direkt i anslutning till din anmälan om vilket seminarium Du önskar delta vid. Först till kvarn gäller, antalet deltagare är begränsat!

Seminarium A: Församlingspedagogens roll idag och i framtiden

Vi för ett samtal om vår roll idag, om utbildningens innehåll och nivå, titelskydd och vår plats i kyrkoordningen. Karin Bergenheim, ordförande i Yrkesföreningen församlingspedagoger i Svenska kyrkan och Christina Evertsson, stiftspedagog och rekryterare för församlingspedagoger i Växjö stift.

Seminarium B: Befriande bibel

Smaka på Befriande bibelläsning, en metod som hjälper oss tolka liv och värld idag med hjälp av Bibelns texter. Åse Aronsson, lärare på S:t Sigfrids folkhögskola.

Seminarium C: Våga se, våga fråga, våga agera

Att ställas inför oro om att ett barn far illa är svårt, men gemensamma rutiner underlättar att agera klokt. Karin Ahlqvist, stiftsdiakon Växjö stift.

Seminarium D: Barn och sorg

Hur skall vi vuxna agera när barn sörjer? Sörjer barn annorlunda än vuxna? Finns det redskap i sorgen? Sirpa Abrahamsson, församlingspedagog i Växjö Domkyrka med lång erfarenhet av barn-, ungdoms- och familjearbete.

Seminarium E: Upplev en kyrkopedagogisk vandring i Växjö domkyrka

Kyrkopedagogik är en metodik som fungerar lika bra i en skolklass som i en vuxengrupp där dialog, delaktighet och helhet är bärande begrepp. Liselotte Lindstrand är församlingspedagog och kyrkopedagog

Seminarium F: Gospelworkshop

Kom och sjung tillsammans! Det handlar om att få med kroppen, enkla rörelser, enkla sånger som får igång folk. Jonas Nilsson, musiklärare och mångsidig kyrkomusiker. Leder såväl gospelkör som kammarkör, sjunger och musicerar med konfirmander.

Seminarium G: Trygghet för alla

Tålamod, tydlighet och struktur kan leda till trygghet för alla i lägerkaoset. Hur når vi dit? Jakob Wikström är stiftskonsulent för barn och unga i Växjö stift och har många års erfarenhet av arbete som pedagog i både församling och skola.

Boende

Boendet bokar du och betalar själv, enklast på Elite stadshotell. Ett enkelrum kostar ca 1200 kr/natt och ett dubbelrum ca 900 kr/person/natt. Rum är reserverade för Kongressens deltagare, uppge kod ”Församlingspedagoger2020” när du bokar. Bokar gör du enklast via email reservation.vaxjo@elit.se eller telefon 0470-13400. Reserverade rum släpps för allmänheten den 30 november.

Anmälan:

Senast 25 november 2019. Anmälan är bindande. Deltagaravgiften på 1300 kr faktureras din församling efter kongressen. Ange faktureringsadress vid anmälan. Observera att Du ska välja seminarium genom att skicka ett e-postmeddelande till birgitta.axelsson.edstrom@sensus.se i samband med Din anmälan. Där kan du också ange behov av specialkost och lämna annan information som vi behöver veta om förutsättningar för Ditt deltagande i konferensen.

Deltagaravgift:

1300 kronor. Då ingår drop-in-fika, lunch, eftermiddagsfika och middag under torsdagen samt förmiddagsfika och lunch under fredagen.

Frågor och information:

Birgitta Axelsson Edström Sensus 0470-707303 birgitta.axelsson.edstrom@sensus.se Yrkesföreningen församlingspedagoger i Svenska kyrkan

Arrangemangsnummer: 103050

Ledare

Jonas Eek

Erica Byström

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.