ANGERED

Konflikthantering & civilkurage

Helgkurser med Per Herngren 19-20 oktober. Deltagarna övar ett spektrum av metoder för effektivare och jämlikare samarbete, dialog, ickevåld, samt för att ingripa vid konflikter, övergrepp och härskartekniker.

Startdatum

19 oktober 2019

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Lokal/rum

.

Pris

1400 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Metoder övas för att ingripa konstruktivt i ett tidigt skede vid baktaleri, mobbning, rasism och sexuella trakasserier. Vi tränar civilkurage för att ta vårt ansvar för #metoo-berättelserna och bryta tystnadskulturer.

Kursen bygger på metoder från proaktiv konflikthantering, performativ förverkligande feminism, samt ickevåld. Performativ är handlingar som uppnår målet när handlingen är genomförd, som exempelvis genomför jämlikhet eller omsorg. Målet skjuts inte på framtiden.

Kursledare: Per Herngren har gett ut tio böcker på fyra språk. Han är utsedd till Årets Folkbildare i Sverige, och utvald av War Resisters International till en av världens mest erfarna ickevåldstränare. Han har lett kurser i Europa, Centralasien, Mellanöstern samt i Syd- och Nordamerika.

Dag & tid

Lördag-söndag 19-20 oktober 2019. Kl. 10.00-17.00 båda dagarna

Plats

Göteborgs Universitet, Chalmers, Hammarkulletorget 62B

Kostnad

1400 kr inkl kaffe och fika.

Läs mer om Per Herngren: ickevald.net/perherngren/kurser För gärna dialog med honom på bloggen: perherngren.blogspot.com

Arrangemangsnummer: 335955

Ledare

Per Herngren

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.