Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Scandinav bildbyrå

NORRTÄLJE

Kom igång med släktforskning

Här finns en möjlighet att delta i en studiecirkel där vi sitter tillsammans för att forska med hjälp av arkiv på internet. Men var och en ges möjlighet att själv hitta information inom sitt eget område. Erfaren kursledare guidar till olika arkiv och andra "matnyttiga" sidor där information finns att hämta.

Startdatum

22 september 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 13:00 - 15:15

Omfattning

6 tillfällen, 24 studietimmar

Pris

1250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Material

Det bästa är om du har en egen bärbar dator, trådlöst nätverk finns i lokalen. Du bör ha en viss datorvana, men behöver inte vara någon expert (kunna Googla). Vi hjälper till att skaffa ett allt-i-ett-abonnemang på Arkiv Digital som du behöver under kursen (ingår i kursavgiften).

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Under träff 1 och 2 får du hjälp att få igång ditt abonnemang på Arkiv Digital och ledaren går igenom grunderna för släktforskning. Träff 3-6 träffas nybörjargruppen tillsammans med några som redan är igång med sin släktforskning och forskar vidare med hjälp av ledaren och delande i gruppen.

Plats

Våra lokaler finns ovanpå Ica Kryddan mitt i centrala Norrtälje. Ta antingen trappan upp på husets högra gavel eller gå in från husets baksida (Bangårdsgatan). Portkod/porttelefon. Vi hoppas ju att det är möjligt att träffas fysiskt försöker vi ställa om till distanscirkel. Hur det kommer fungera återkommer vi till men du behöver en dator med kamera, högtalare och mick.

Övrig information

Vid övriga frågor kontakta Sensus, kontaktuppgifter nedan.

Ledare

Lars Lundgren

Kontaktperson