NORRTÄLJE

Kom igång med släktforskning

Nu är det dags att komma igång med släktforskning!

Startdatum

19 februari 2019

Dagar

Tisdag

Tid

Kl 13:00 - 15:15

Omfattning

8 tillfällen, 24 studietimmar

Pris

850 kr

Här finns en möjlighet att delta i en studiecirkel där vi sitter tillsammans för att forska med hjälp av arkiv på internet. Men var och en ges möjlighet att själv hitta information inom sitt eget område. Erfaren kursledare guidar till olika arkiv och andra "matnyttiga" sidor där information finns att hämta.

Material

Det bästa är om du har en egen bärbar dator, trådlöst nätverk finns i lokalen. Du bör naturligtvis ha en viss datorvana, men behöver inte vara någon expert (kunna Googla). Vi hjälper till att skaffa ett abonnemang på Arkiv Digital som du behöver under kursen (ingår i kursavgiften).

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Under träff 1 och 2 får du hjälp att få igång ditt abonnemang på Arkiv Digital och ledaren går igenom grunderna för släktforskning. Träff 3-8 träffas nybörjargruppen ihop med gruppen fortsättare och forskar tillsammans vidare.

Plats

Våra lokaler finns ovanpå Ica Kryddan mitt i centrala Norrtälje. Ta antingen trappan upp på husets högra gavel eller gå in från husets baksida (Bangårdsgatan).

Övrig information

I kursavgiften ingår abonnemang på Arkiv Digital. Vid övriga frågor kontakta Sensus, se ruta uppe till höger.

Arrangemangsnummer: 147573

Kontaktperson

Ledare

Lars Lundgren

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.