Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Charlotte Strömberg Eliasson

Distans

Klimatsamtal för Sensusmedarbetare

Välkommen att fördjupa dig i Klimatagendan. En kurs om klimatomställningen. Vi vill och behöver bekanta oss med Klimatagendans folkbildningspaket. Vi hoppas att du också vill vara med och göra det tillsammans med oss!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 9:00 - 10:30

Omfattning

2 tillfällen, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kunskap är nyckeln för att skapa förståelse och motivation för klimatomställningen. Därför lanserar Global utmaning ett folkbildningspaket om klimatomställningen. Målet är att öka kunskapen om klimatkrisen och ge verktyg som leder till handling.

Material

Studiematerialet består av två fristående delar som med fördel kan kombineras. Materialet är framtaget, och sprids, i samverkan med Sensus och flera andra studieförbund. Flera fackförbund har också varit med i framtagandet. Vi samverkar just nu med Fackförbundet ST och fler är intresserade.
Vi tänker oss två träffar i syftet att öka kunskap om ämnet och skapa trygghet inför förfrågningar från våra MO/SP och när vi ”marknadsför” själva. Kanske hittar vi även kopplingar till andra material vi kan använda.

Välkomna!

Liv Nordberg, Sveland och Ulrika Erksell, riks

Klimatagendans folkbildningspaket:

Klimatnyfiken
E-kursen Klimatnyfiken är den första och fristående kursdelen. Alla kan göra den själva hemma, framför datorn eller i telefonen. Kursen är digital, tar en timme att genomföra och består av korta texter, filmer och interaktiva övningar som ger deltagaren kunskap om klimatkrisen och rättvis omställning. Klimatnyfiken är även en bra grund inför nästa kursdel – Klimatsamtal. https://klimatnyfiken.klimatagendan.se/

Klimatsamtal
Klimatsamtal är ett material för studiecirklar. Det är tänkt att användas i grupp med kollegorna på jobbet, medlemmarna i föreningen eller tillsammans med andra på fritiden. Klimatsamtal består av en studiehandledning som stöd för gruppens samtal och ett kurskompendium med fakta.
Studiecirkeln består av fem gruppträffar. Varje tillfälle har en tydlig form som rymmer både fakta och diskussion varvat med praktiska övningar. Den webbaserade handledningen är enkel, handfast och konkret. Under kursen ligger fokus på gemensamt tänkande och görande för att aktivera engagemang och träna kollektiv handling. Kursledaren behöver inte några förkunskaper för att leda en grupp, då handledningen ger stöd.
https://klimatsamtal.klimatagendan.se/

Arrangemangsnummer: 320676