Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Klarspråk - en digital kurs i att skriva enkelt, vårdat och mottagaranpassat

Upptäck att det är enkelt och roligt att skriva bra texter!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 13:00 - 16:00

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Plats

På distans

Pris

800 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Detta är en kurs i att skriva klarspråk, det vill säga att skriva vårdat, enkelt och begripligt, med mottagare och syfte i fokus. Under kursen går vi igenom vad klarspråk är och varför vi bör använda det samt tittar närmare på de olika områden som begreppet täcker in. Vi blandar teoretiska genomgångar med gruppdiskussioner och praktiska övningar, och löpande under kursens gång arbetar var och en dessutom med en större, individuell skrivuppgift. En viktig del blir att ge återkoppling på varandras texter och att reflektera över våra egna, för att på så sätt få en djupare förståelse för vår skrivprocess. Målet är att du efter kursen ska känna dig tryggare i ditt eget skrivande och ha fått verktyg för att skriva texter som är anpassade efter mottagare och syfte. Som bonus får du förhoppningsvis upp ögonen för att klarspråk inte är något krångligt och trist, utan att det är enkelt och roligt att skriva bra texter!

Ledare

Ellen Nielsen är examinerad språkkonsult i svenska, inriktad på olika slags informerande texter som exempelvis webbtext, nyhetsbrev och broschyrer. Hon driver sedan 2019 textbyrån Rättfram, där hon hjälper företag och organisationer med språkgranskning, textproduktion och skrivutbildningar. Läs mer om Ellen och Rättfram här: https://rattfram.nu/

Datum:

20/4, 27/4, 4/5

Träffarna sker på den digitala plattformen Zoom, deltagarna får länken till mötesrummet innan kursstart. För att kunna delta i kursen krävs tillgång till dator, läsplatta eller telefon med internetuppkoppling. Inlämning av text sker på den digitala studieplatsen Learnify, deltagarna får inloggningsuppgifter innan kursstart.

Arrangemangsnummer: 152722

Ledare

Ellen Nielsen

Kontaktperson