GÖTEBORG

Kejsaren är naken - Jayne Svenungsson, teolog

"Kejsaren är naken" är ett samtal mellan Jayne Svenungsson- teolog, Lisa Westberg - präst, och ytterligare gäst om sanningar, profeter och motstånd.

Datum

25 november 2020

Dag

Onsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:30

Pris

Kostnadsfritt

Jayne är professor i systematisk teologi, verksam vid Lunds Universitet. I sin bok Den gudomliga historien utforskar hon relationen mellan andens tilltal och profetens röst i historien. Vem och var sägs det viktiga saker, och varför vill vi inte riktit lyssna, är frågor vi vill samtala kring.

Kvällen inleds med enkelt fika kl 18.30. Samtalet börjar kl 19.

Vi följer såklart folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid19 och måste därför sätta en gräns vid 45 personer sittande i kyrkan. För biljetter och mer info, se hemsida och fb inom kort.

Högsbo smedja "Kejsaren är naken" är höstens tredje samtalskväll inom ramen för Högsbo smedja, där vi söker sammanföra teologi, kultur och praktiska erfarenheter för att forma hoppfulla liv. se hemsida för mer info, svenskakyrkan.se/hogsbo

Arrangemangsnummer: 805806

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.