Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

UMEÅ

Katekumenat - vuxenväg till tro

Ledarutbildning för katekumenatet - Grundkurs och fördjupningskurs

Startdatum

4 september 2020

Veckodagar

Fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

2500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

För dig som är nyfiken på eller arbetar med katekumenatet i församlingen.

Katekumenatet är en världsvid och ekumenisk modell för församlingen att möta vuxna som på ett öppet sätt vill samtala om livsfrågor och kyrkans tro. Katekumenatet är en väg till vuxen tro som kan leda till dop eller konfirmation. I katekumenatet delar vi både samtal och gudstjänstgemenskap. Kursen sker i en ”pröva på form” med delande och samtal. I år erbjuds också en fördjupningskurs parallellt med grundkursen. Katekumenatets speciella liturgier/gudstjänster är gemensamt för båda kurserna. Biskop em Hans-Erik Nordin har under en av dagarna ett föredrag under ämnet ”Mötas längs vägen. Om samtalets nödvändighet i församlingens liv.” Kursen ges i samverkan mellan Härnösands stift, Umeå pastorat, Föreningen för katekumenatet i Sverige och Sensus. Anmälan kan ske enskilt eller som grupp. Tänk på att det kan vara bra att åka som ett team från församlingen med ledare, kaplan och medvandrare. Chansen är då större att katekumenatsarbetet kommer igång och hålls vid liv i er församling.

Tid och plats:

4-6 september 2020 på Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå Middag serveras 17.00 på fredagen och därefter startar kursen 18.00. Helgen avslutas med lunch 12.30 på söndagen. Incheckningen kan ske före middagen på fredag.

Kostnad:

2800 kr inklusive logi i dubbelrum, 3000 kr för logi i enkelrum. I kostnaden ingår kurskostnad, kursmaterial samt kost och logi. Kursavgiften faktureras i efterskott. Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras hela avgiften. Vid styrkt sjukdom debiteras 10% av avgiften. Vid förhinder att delta får platsen överlåtas

Kursledning:

Göran Rehnström, präst i Linköping, Meta Måhl, församlingspedagog i Gävle pastorat, Hans-Erik Nordin, Biskop em i Strängnäs, Mats Pelo, präst i Umeå. Om du har frågor om kursinnehållet, kontakta Mats Pelo: 070-525 10 18 eller matspelo@gmail.com

Anmälan:

Senast 5 juni via anmälningsformuläret på Sensus. Ange i fritextrutan vilken församling du tillhör, och om du själv eller församlingen betalar din kursavgift. Ange också om du vill gå grundkursen (GK) eller fördjupningskursen (FK).

Arrangemangsnummer: 410321

Ledare

Matts Pelo

Hans-Erik Nordin

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.