KARLSHAMN

Katekumenat - vuxenväg i tro

Letar du efter ett sammanhang där du som vuxen kan möta andra som är nyfikna på och vill veta mera om kristen tro och prata om de stora livsfrågorna? Då kan katekumenat vara någonting för dig!

Startdatum

21 november 2023

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:30 - 19:45

Omfattning

14 tillfällen, 42 studietimmar

Plats

Församlingsgården i Karlshamn

Kungsgatan 58 37436 KARLSHAMN

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vad betyder katekumenat?

I den tidiga kyrkan var katekumen namnet på en person som fick undervisning för att döpas eller konfirmeras. Numera används ordet katekumenat i Svenska kyrkan om en grupp som samtalar om kristen tro. De första kristna kallades vägens folk och katekumenat i Svenska kyrkan är en väg med fyra steg där målet är att lära känna den kristna tron och Svenska kyrkan: Välkomnandet, Kallelsen, Bekräftelsen och Sändningen.

Hur går det till?​

​Vi samtalar i en liten grupp utifrån teman och gruppens frågor kring tro. Under de två första träffarna lär vi känna varandra i den lilla gruppen. Den första gudstjänsten som är 1:a advent, 3 december, markerar välkomnandet i församlingen. Sedan samtalar vi vidare i gruppen och firar kallelsens gudstjänst i någon av våra kyrkor. Fortsatta samtal följer som kan leda till dop eller dopbekräftelse. Om du vill konfirmeras ges samtidigt möjlighet till det. Katekumenattiden avslutas med en gemensam Sändningsgudstjänst i Lunds domkyrka 19 maj. Resor och måltider till självkostnadspris.

Ledare

Rebecka Bergman, präst, och Heléne Teglund, diakon. Båda arbetar i Karlshamns församling och har mångårig erfarenhet av arbete med människor och att möta dem i samtal kring livsfrågor.

Anmälan och frågor

För mer information kontakta Rebecka Bergman, präst tel 0454-302202 eller Heléne Teglund, diakon tel 0454-302206. 

Studiecirkeln är ett samarbete mellan Karlshamns församling och Sensus studieförbund. 

 

Arrangemangsnummer: 203207

Ledare

Rebecka Bergman

Helene Teglund

Kontaktperson