Italienska nybörjarkurs

Det här är en kurs för dig som vill lära dig Italienska!

Startdatum

10 september 2019

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 10:00 - 12:00

Omfattning

14 tillfällen, 28 studietimmar

Plats

Torkel

Pris

2500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

På den här nybörjakursen lär du dig att klara enkla vardagssituationer på italienska ex. fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kommer du kunna kan du säga enkla meningar på italienska. Kursen utgår ifrån folkbildningens pedagogik om att anpassa innehållet i kursen efter deltagarnas förutsättningar och behov. Det betyder att du som deltagare har stort inflytande över vad och hur du lär dig.

Mål:

När du gått kursen kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll:

På kursen får du lära dig:

● vanliga ord och enkla fraser

● berätta om dig själv

● ställa enkla frågor och förstå enkla svar

● grundläggande grammatik

● tala och skriva på italienska om enkla ämnen

● kultur och samhällsliv där språket talas

● Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på italienska.

Kursen pågår mellan:

03 sep 2019- 10 dec 2019

Deltagaravgift: 2500 kr inkl studiematerial och böcker.

En gång i månaden under kursens gång kommer kursledaren Giovanna överraska med cinema spagetti! Benvenuto!

För frågor kontakta: Erika Pihl, verksamhetsvecklare Sensus Studieförbund. Erika.pihl@sensus.se

Arrangemangsnummer: 150615

Ledare

Giovanna Carlsson

Giovanna Carlsson är från Neapel och brinner för att dela med sig av italiensk kultur. Framförallt språket, maten och de italienska författarna och kompositörerna. Särskilt engagerad blir hon när hon berättar om den napolitanska sättet att leva, en del av Italien som vi kanske inte vet mycket om

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.