Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

The Choir - Inspirationsdag med Isaac Cates

Gospelmusiken föddes i Chicago på 1930-talet och än idag sjuder de södra delarna av de hoppfulla texterna och den medryckande musiken.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:30 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

På vilket sätt kan den afroamerikanska erfarenheten med fokus på samspel och delaktighet berika våra svenska körer och sångare? Välkommen till en inspirationsdag för körledare med Isaac Cates körledare, sångare, pianist och kompositör från Kansas City (USA). Med sin bakgrund inom klassisk musik och med rötterna i gospel/soul arbetar Isaac med berikande möten mellan olika stilar och genrer. Isaac Cates kommer att, ur ett ledarperspektiv, fokusera på kör som växtplats och hur han jobbar med röst och körklang. Med under dagen finns även ”Årets Körledare” Jonas Engström som precis som Isaac är engagerad i arbetet med musiken som en mötesplats, att låta olika genrer berika varandra och musikens betydelse för ungas psykiska hälsa tillsammans med Musik i Syd.

PRELIMINÄRT SCHEMA

09.30 Samling med fika
10.00 The Choir - Isaac delar med sig av sin erfarenhet av kören som ett unikt instrument och en växtplats utifrån många års arbete med körer runtom i USA och Europa.
12.00 Lunch på egen hand
13.30 The Voice - Isaac delar genom teori och praktik med sig av hur han jobbar med rösten. Både med körklangen i sin egen kör och vid individuell coachning av solister.
15.30 Avslutning

Mer info och anmälan finns på: https://www.korcentrumvast.se/event/isaac-cates-choir

Isaac Cates är en eftertraktad och ofta anlitad körinstruktör vid olika konferenser och festivaler runtom i USA, Europa och övriga delar av världen. Vid ACDA:s (American Choral Directors Association) National Conferencec 2019 visade Isaac och kören Ordained sin bredd genom att blanda gospelsånger som ”Even Me” och ”Oh Happy day” med tolkningen ”Take my Life” (Lacrimosa). Våren 2022 släppte Isaac och kören albumet ”Amazed” med bl.a. sången ”My God” (featuring Trey McLaughlin och Sunday Best-vinnaren Geoffrey Golden).
www.IsaacCatesMusic.com

Jonas Engström är kör- och kursledare som genom sitt tidigare arbete med Stockholm Gospelkör Festival fått en stor erfarenhet och djup förståelse för den afroamerikanska traditionen. Med fokus på delaktighet och samspel jobbar Jonas med projekt som ”Break the Silence” kring musikens betydelse för den psykiska hälsan och genom Helsingborgs Världskör med musiken universella språk som en mötesplats. www.Jonasengstrom.se

Arrangemangsnummer: 345076