Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Inlandets körstafett

Körstafett ska ljuda i inlandet!

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Se beskrivning

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Efter ett år av tystnad ska nu röster åter få höras och grundtanken med detta körprojekt är att det ska ”skramla” så att det hörs i både media och de kyrkor och församlingshem, bystugor och föreningslokaler där det kommer att sjungas.

Från Gällivare i norr till Kristinehamn i söder längs med orter efter Inlandsbanan och väg E-45 ska körsånger sjungas och planerna är att detta körprojekt ska genomföras under 2022-2023.

Det blir körkonserter under två år där den ena kören lämnar över stafettpinnen till nästa kör tills slutdestinationen slutligen nåtts. Det kommer att gå till så att vid en konsert medverkar två körer, en som är gäst och en som är värd. Den gästande kören sjunger några egna körsånger/arrangemang och den lokala kören sjunger också några egna körsånger/arrangemang. Sedan finns det några gemensamma körsånger som framförs av båda körerna tillsammans. En av dessa gemensamma körsånger är Lasse Tennanders: ”Allt detta orörda vackra”. Den körsången kommer att bli den enda sång som vandrar genom samtliga inlandets orter som är med i körstafetten.

Detta är alltså inte bara en manifestation för körsången utan också för inlandet med all dess skönhet och fantastiska resurser miljömässigt, mänsklig kompetens, driftighet och engagemang. Kören och körledaren kan också bli en ambassadör för ”sin” ort och sitt sammanhang.

En inspirationskälla till Inlandets körprojekt är Rolf Karbeus efterord i sin bok ”Inlandsbanan – saga och verklighet”: Inlandsbanan är en viktig del i inlandets framtid. Kring den kan vi enas och bygga upp kraften, framtidstron och stoltheten.

Konserter 2022

Gällivare - Jokkmokk - Arvidsjaur - Arjeplog - Sorsele - Stensele - Dorotea - Vilhelmina - Strömsund - Häggenås - Östersund - Brunflo - Näs - Oviken - Svenstavik - Rätan- Funäsdalen - Ytterhogdal

Lena Severin, kantor i Näs församling:

”Som en inledning till mina tankar om en körstafett utmed inlandsbanan dök den här sångtexten upp. Det handlar om att se skönheten och värdet i det liv vi lever, de bygder vi håller liv i, ängarna som slås, marken som brukas, skogar både brukade och orörda genom hela mittlinjen i vårt norra långa land. Jag skulle genom den här körsatsningen vilja bidra till att lyfta de småskaliga värdena, att livskvalitet finns i överflöd i Sveriges inland och skogs- och fjälltrakter. Att få visa fram allt detta oerhört vackra, och till viss del ännu orörda.

Är du och din kör intresserad?

Då kan du som körledare fortfarande anmäla dig och din kör till höstens konserter!

För mer information, kontakta:

Lena Severin

För frågor om anmälningar, kontakta:

Kicki Sjöstedt

Samarbetspartners:

Svenska kyrkan, Sensus studieförbund, kyrkosångsförbundet i Jämtland/Härjedalen, kyrkosångsförbunden i Norr- och Västerbotten och Sveriges kyrkosångsförbund

Arrangemangsnummer: 412058

Ledare

Christina Sjöstedt

Birgitta Vikström

Kontaktperson

Kontor