Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav bildbyrå

ÖREBRO

Inbjudan: Möten över gränser

Till Svenska kyrkans församlingar och religiösa grupper genom Tro möter tro nätverket i Örebro . Pilotprojekt för att arbeta brett tillsammans för kultur och religionsmöten som vänder sig till vuxna.

Datum

19 september 2022

Dag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 20:30

Plats

TegelbruketRosa

Lertagsgatan 2 70347 ÖREBRO

Pris

Kostnadsfritt

Den aktuella frågan som många bär på idag är: hur skall vi kunna utveckla goda möten där vi har respekt för varandra och lär oss samarbeta bättre över religiösa och kulturella gränser? Religionsmöten sker överallt i samhället. Vi vill lära av goda exempel där människor lever och skapar en framtid tillsammans där religionsdialog bidrar positivt till samhällsutvecklingen. Hur skall vi leva hållbart och i fred med varandra? I detta projekt är det dessa frågor som vi vill samtala om med människor från olika religiösa grupper. Tillsammans jobba med frågor som religionsdiskriminering och rasism.

Välkommen den 19 September kl. 18.30 - 20.30 till Tegelbruket

Vi kommer på denna träff dela tankar om hur vi tillsammans kan utformarna en studiesatsning från hösten 2022 och hela 2023. Vilka behov har ni i era sammanhang av workshops, föredrag, studiecirklar mm? En studieresa till England planeras till maj 2023 för ca 20 deltagare.

Projektgrupp:

Cecilia Jansson, Sensus; Graham Jarvis och Åsa Nausner, Svenska kyrkan.

Anmälan senast 2022-09-16

Arrangemangsnummer: 291486